Solid debut i norgescupen for Jonas Hylen fra Kvikne

GIKK FORT: Jonas Hylen gikk fort i vinterens første norgescuprenn. Det ble en flott 17.plass og mange norgescuppoeng på Kvikne-løperen.

GIKK FORT: Jonas Hylen gikk fort i vinterens første norgescuprenn. Det ble en flott 17.plass og mange norgescuppoeng på Kvikne-løperen. Foto:

Jonas Hylen gikk fort da han på fredag debuterte i juniorenes norgescup i langrenn.

DEL

Det ble en flott 17.plass på Kvikne-løperen i den yngste juniorklassen på Konnerud.

- Jeg er godt fornøyd både med prestasjonen og plasseringen. Det var et bra løp selv om jeg nok åpnet i hardeste laget. Mot slutten fikk jeg svi for det ettersom jeg slet med å holde samme fart som i starten, sa Hylen etter at han hadde gjennomført karrierens første norgescuprenn. Det ligger an til å bli mange de neste årene på 16-åringen som i august flyttet på hybel og begynte på idrettslinja på Tynset. Der har stortalentet en godt tilrettelagt treningshverdag.

- Jeg har ikke angret på det valget ettersom jeg har flere treningskamerater og får god oppfølging. Det går helt fint å bo på hybel, sier Jonas som stort sett reiser heim i helgene. Han innledet sin aller første juniorsesong med å gå renn i Sverige og har i etterkant gått noen lokale renn. Det med tanke på å være best mulig forberedt til juniorenes norgescup som arrangeres på Konnerud denne helga. Der er det bortimot 1100 startende i aldersgruppen 16-19 år.

Håper på finaleplass

Det forteller det meste om interessen for langrenn. Jonas var 52 sekunder bak vinneren og det var ikke mer enn 15 sekunder opp til vinneren. Det forteller det meste om hvor jevnt det var i Buskerud. Den kapasitetssterke Kvikne-gutten fikk spolert det meste av forrige sesong. Derfor var det ekstra godt å være tilbake i nasjonal sammenheng. Hylen la ikke skjul på at han i minuttene før start var spent. Det var godt å få de svarene han fikk på tikilomteren.

- Hva forventer du deg av resten av vinterens aller første norgescuphelg?

-Jeg har størst forhåpninger på sprinten og der håper jeg det med fullklaff skal være mulig å kjempe om en finaleplass. Men det er store klasser og mange om beiner. For å ha mulighet til å komme langt må jeg både gjøre det bra og ikke minst unngå uhell. Jeg skal også gå distanserenn i klassisk. Der er målet å kile seg inn blant de 15 beste, sa Hylen etter et godt disponert løp.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags