Norge vant stafetten på Beitostølen

I VINNERMODUS: 
Therese Johaug under verdenscup 15 km friteknikk langrenn kvinner som hun vant på Beitostølen lørdag. Søndag ble det stafettseier. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I VINNERMODUS: Therese Johaug under verdenscup 15 km friteknikk langrenn kvinner som hun vant på Beitostølen lørdag. Søndag ble det stafettseier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Heidi Weng, Therese Johaug, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg tok Norge til topps på 4x5 km stafett på Beitostøen lørdag.

Det var tre minusgrader og gode forhold da Heidi Weng gikk ut på åpningsetappen på Beitostølen søndag. I sesongens første stafett hang Weng godt med på sin etappe og vekslet som nummer fire da hun sendte Therese Johaug ut på andreetappen 7,3 sekunder bak Russland.

Sverige, som hadde Evelina Settlin på første etappe, tapte sekund på sekund og vekslet 37,2 sekunder bak de russiske lederne.

Halvveis ut på den andre etappen hadde Therese Johaug spist opp det russiske forspranget og benyttet den siste halvdelen til å skaffe seg en luke. Da Johaug sendte Ragnhild Haga ut på tredjeetappen hadde hun skaffet Norge en ledelse på 9,4 sekunder foran Russland.

– Jeg synes jeg gjorde en bra etappe. Jeg tenkte jeg bruke starten av etappen på å gå meg inn i løpet, og komme godt i gang. Så skulle jeg sette trykket opp mot andrerunden. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å få luke og skaffe Ragnhild ti sekunder, sa Johaug til NRK etter sin etappe.

Finland lå som nummer tre etter halvveis stafett, 15,9 sekunder bak, mens Norges 2. lag lå 19,6 sekunder bak på fjerdeplass. Sverige fortsatte å skuffe og vekslet som nummer åtte, 55,3 sekunder bak Norge.

Haga disponerte kreftene godt og holdt avstanden til Russland, Finland og Russland II som jaktet ryggen på den norske jenta. I det siste partiet knep trioen innpå Haga, men Ingvild Flugstad Østberg på den norske ankeretappen gikk ut 11,6 sekunder foran.

Den norske ankerkvinnen gikk godt på ski og lot seg ikke stresse. Da det gjensto 2,5 kilometer var avstanden økt til 24,5 sekunder, og resten av etappen kontrollerte Flugstad Østberg inn til seier.

Russlands 2. lag gikk inn til andreplass 37,3 sekunder bak Norge, mens Finland ble nummer tre 37,8 sekunder bak.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags