OS/TOS ARENA: 34-åringen fra Røros var nemlig den eneste som maktet å tukte skiskytterduoen Ørjan Moseng (16) og Jørgen Solhaug Sæter da det 25 kilometer lange tradisjonsrike klassiske turrennet ble arrangert lørdag formiddag.

- Det er alltid moro å gå turrenn. Å vinne betyr egentlig ikke så veldig mye, men at jeg setter disse fremadstormende ungdommene på plass er en fjær i hatten, kunne en småbeskjeden Bjørgård fortelle til Arbeidets Rett i sekundene etter målgang på TOS Arena.

Rørosingen vant på tida 1.19.36 og var til slutt halvminuttet foran Jørgen Solhaug Sæter og Ørjan Moseng som kom i mål på plassene bak med bare fem sekunders mellomrom. Bjørgård forteller om en fin, men dramatisk tur gjennom skogene øst for Os.

- Det starta bra og fortsatte enda bedre helt vi nådde det høyeste punktet i løypa. Den påfølgende utforkjøringa kulminerte dessverre med et ufrivillig rundkast og fall. Jeg endte opp blant noen steiner utenfor løypa og fikk noen skrammer, men hentet meg raskt inn igjen, forklarer Bjørgård.

Bjørgård, som lå i tet sammen med ungdommene hele veien, forteller hvor han satte inn nådestøtet for å sikre seieren.

- Jeg sa til Ørjan og Jørgen oppi de siste motbakkene at; hvis dere ikke rykker fra meg nå, så har dere ingen sjanse.

- Jeg er flere kilo tyngre enn dem og på det skarpe føret som var i dag hadde jeg en stor fordel nedover, utdyper Bjørgård.

Moseng og Solhaug Sæter, som lot seg imponere av Bjørgård, er fornøyd med egen innsats.

- Vi er skiskyttere og er verken vant til å gå klassiskrenn eller så lange distanser. Det tatt i betraktning er ikke resultatet så ille, sier Solhaug Sæter, som får følge av Moseng.

- Det handlet om å gå jevnt hardt hele veien og om å skaffe seg nye erfaringer. Dessverre hadde jeg håpløse ski, så jeg hadde ikke en sjanse til å følge Jørgen opp den siste bakken.

Bjørgård, som til daglig jobber som idrettslærer ved Nord-Østerdal videregående skole, er imponert over unggutta og forteller at det hadde vært en drøm å få de som elever når de forlater ungdomsskolen.

- Det er kjempemessig det de presterte i dag. Utrolig artig. Jeg husker godt da jeg var på samme alder selv og gikk sånne turrenn. Det er veldig fin trening for dem. Jeg håper å se dem på Tynset når de begynner på videregående. Da er det viktig å ha en trener som kan match dem litt, sier Bjørgård før han trekker ekstra på smilebåndet.