Lasskjørere fra Hedmarken framme på Rørosmartnan

DEL

Hedemarken Lasskjørerforening ved Karine Bogsti har sendt oss et lite "reisebrev".

Vi kjørte inn på Røros med seks hester og totalt 19 lasskjørere, og 9 hester har deltatt på deler eller hele turen. Årets tur startet i Rendalen, da klima ikke var med oss i forhold til sledeføre på Hedmarken. Derfra har vi derimot hatt fint snøføre, med enkelte grusede veger som gjorde at vi har satt på hjul på sleden noen strekker.

Mange tusen mennesker møtte oss da vi kjørte inn på åpning av martnan, sammen med lasskjørere fra både Trøndelag, Selbu, Gudbrandsdalen, Tydal, Nord-Østerdal, Dalarna/Femund og Kløvsjø i Sverige.

Tradisjon tro hadde vi med korn fra flatbygdene på lasset, og potet i foredlet form laget på Atlungstad. Kanskje vi får god nok pris for varene våre til å få med oss mange varer hjem som de andre lasskjørerne har med som sild fra Trøndelag, kvernstein fra Selbu og noen jernsaker fra svenskene?

- Vi har hatt en kjempefin tur med heste- og naturoppleveser på rekke og rad i en heldigvis snøkvit Østerdal. Snø- og isføret har holdt, selv om vi har hatt noen varmegrader enkelte dager, sier leder Marit Lahlum Ruud i Hedemarken Lasskjørerforening.

Samme hesten er den en ser hodet av med Røroskirka i bakgrunn.Siste bildet er følget vårt på tur nordover, der med Håmmålsfjellet i Os i bakgrunn.

Artikkeltags