Forrige helg var det stort sangerstevne i Haltdalen med nærmere 300 sangere fra Sør-Trøndelag. I helga samles nærmere 500 korsangere til stevne på Os, og på Tynset samles over 500 musikere fra 16 ulike korps når Tynset skolemusikkorps arrangerer stevne for første gang på over 30 år. Med det fylles konsertlokaler, kirker og gater med feststemt musikk og sang. Her bør publikum kjenne sin besøkelsestid og få med seg både stemning og musikalske innslag av høy kvalitet.

Alle de nevnte arrangementene hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten en betydelig innsats fra frivillige. For det er et enormt apparat som stables på beina for å gjennomføre slike løft. Både når det gjelder overnatting, transport, servering og andre servicefunksjoner kreves omfattende planlegging på forhånd og ikke minst velfungerende logistikk under selve arrangementene.

Flere hundre frivillige stiller opp og sørger for at dette fungerer. Støtte fra næringslivet bidrar også til at arrangementene lar seg gjennomføre. Kormedlemmer og musikanter bidrar også med betydelig egeninnsats. For i tillegg til å gjøre opplevelsen for deltakere og publikum best mulig handler det også om å skape overskudd som sikrer videre drift av kor og korps.

Både på Tynset og på Os har man satt mål om å skape sekssifrede overskudd i løpet av helga. Det er ambisiøst, men vi har stor tro på at det lar seg gjennomføre når vi ser hvor godt man har jobbet med like arrangementer på forhånd.