Kulturen løfter regionen

Festivalliv på campingplassen på Livestock. Livestock og Kalvstock er en festival som stadig løftes med nye aktiviteter og flere samarbeidspartnere.

Festivalliv på campingplassen på Livestock. Livestock og Kalvstock er en festival som stadig løftes med nye aktiviteter og flere samarbeidspartnere.

DEL

LederDet er sommer i Fjellregionen. Det er bygdedager og feriedager. Kunstutstillinger på både gamle og nye arenaer, og sommeridrett på garder og i grender. Eldenøvingene er i gang og Bergstaden Old Stars har spilt for nattåpentkundene i Kjerkgata en hel fredagskveld til ende. Folk kjørte langt av gårde utafor allfarvei og sørget for publikumsrekord for opera på ei seter den ene helga, og fylte Stormoen skytebane med festivalstemte gjester den neste. Kulturlivet blomstrer, og det hadde ikke vært mulig uten dugnadsinnsats og frivillighet. Det hadde heller ikke vært mulig uten enorme mengder pågangsmot og innsats fra arrangører og vertskap. Det skapes store verdier i form av fellesskap og identitet, stolthet og tilhørighet, som ikke nødvendigvis er målbare i kroner og øre. Like gledelig er det at flere og flere evner å gjøre næring av kulturbaserte opplevelser.

Arrangementene driver verdiskaping og når det regner på presten drypper det på andre. Når turister og fastboende samles for å delta på idretts- og kulturarrangement, vet vi at det handles på butikkene, det trengs overnattingsplasser og det trengs serveringssteder. I fjor fortalte daglig leder i Elden, Siri Gellein, at Elden bidrar med mellom 20 og 25 millioner kroner i omsetning for næringslivet i regionen. I Alvdal har Livestock-lederen, Anne Linn Vingelsgaard Schärer, tatt nye skritt som løfter festivalen. De satser bredere og favner videre, knytter til seg samarbeidspartnere fra næringslivet og syr sammen naturopplevelser for sykkel-entusiaster og Kalvstock for barnefamiliene. Konsertkveldene på Livestock har vært i de beste hender alltid, men det lukter fugl av sporet de er inne på nå.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags