Ad. Rettens mening mandag 13.juni 2016

ORDFØRER: Johnny Hagen.

ORDFØRER: Johnny Hagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerHelt siden høsten 2014 er det gjennomført et grundig arbeid med kommunereformen i regi av Regionrådet for Fjellregionen og kommunene selv.

Det er gjennomført spørreundersøkelser blant kommunenes kommunestyrer og administrasjoner. Østlandsforskning har gjennomført en utredning basert på alternativene 0 / 0+ og 6K. I ettertid også 3K.

Det ble gjennomført et fellesmøte 4. mai for 6K – kommunene  på Tynset hvor Østlandsforskning presenterte sitt arbeid og hvor fylkesmannen også belyste kommunenes utfordringer i et fremtidsperspektiv.

I dette møtet ble det også gjennomført drøftinger i hvert enkelt kommunestyre.

Således har fellesmøter vært mer enn fremlegging av rapporter.

I hele perioden fra høsten 2014 og frem til nå har det i tillegg vært rikelig med anledninger til å drøfte kommunereformen både internt i de politiske partiene og eksternt i kommunens organer.

I Alvdal ble det i kommunestyremøte 26.05.16, vedtatt å ikke gjennomføre en rådgivende folkeavstemning.

Om dette er en udemokratisk beslutning eller ikke, vil det også i ettertid være uenighet om. Flertallet mente uansett at kommunestyre , som på demokratisk vis er valgt av folket, skal være i stand til å fatte en klok beslutning for Alvdal kommune.

At dette har vært et råkjør for den enkelte politikere har jeg en viss forståelse for, men da snakker jeg om de som ble valgt inn i kommunestyret høsten 2015, ikke de som var innvalgt  i forrige kommunestyreperiode.

Den 7. juni fikk vi forelagt resultatene av innbyggerundersøkelsen. I korthet viser den at en representativ befolkningsgruppe i Alvdal ikke ønsker sammenslåing med andre kommuner. 

Resultatet fra den undersøkelsen, rådmannens saksutredning og tilgjengelig faktagrunnlag vil gi oss et godt beslutningsgrunnlag.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags