Leserinnlegg fra Brekken IL: Hvor skal pulsen slå?

Det er ikke igjen mange «pilarer» i bygda vår, men to av dem er fortsatt skolen og idrettslaget, skriver representanter fra Brekken IL i dette leserinnlegget.

Det er ikke igjen mange «pilarer» i bygda vår, men to av dem er fortsatt skolen og idrettslaget, skriver representanter fra Brekken IL i dette leserinnlegget. Foto:

Av

Brekken Idrettslag vil med dette ta en stor avstand fra kommunedirektørens anbefaling om at skolen og barnehagen i Brekken skal legges ned fra og med august 2021.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke igjen mange «pilarer» i bygda vår, men to av dem er fortsatt skolen og idrettslaget. Vi har vært tett på hverandre, både fysisk og i samarbeide i mange tiår og har hatt gjensidig nytte og støtte.

Røros kommunes visjon er Pulsen i fjellet. Den er ok den, men hva ligger det i den? Brekken Idrettslag hadde i 2019 hele 299 medlemmer, hvorav godt over 100 er det vi kan kalle aktive i en eller annen form. Dette viser også at vi har mange støttemedlemmer, og vi er stolte av medlemstallet. Vi som har tatt på oss verv i idrettslaget, henter inspirasjon til å jobbe på fra omgivelsene rundt oss. Dette gir videre en energi slik at vi kan tilrettelegge for ulik fysisk aktivitet året rundt. Det være seg skirenn på stadion, løypekjøring for trimere, Krokstav, fotball og ikke minst idrettsskolen for de yngste. De yngste vi ivaretar er vel 2-3 år.

Vi i idrettslaget er ikke i tvil om at en skolenedleggelse vil få negativ påvirkning på flere måter rundt oss. En matematisk kronegevinst pr. barn synes vi er uhørt å bruke som argument i denne sammenheng. Hvilken virkning vil det ha på bygdas bo- og levevilkår, på fysisk og psykisk helse for folket hvis idrettslaget også over tid forfaller? Alt henger sammen, og også vi idrettsledere trenger inspirasjon utenfra i blant. Ja, vi skriver utenfra! I 2015 opprusta hele bygda sammen Brekken stadion for et beløp som burde ha skremt oss til å la være. Heldigvis sto vi på i lag, og fikk det til slik at anlegget fremstår på en måte som ingen angrer på. For å ta et konkret eksempel, så var det i 2019 nærmere hundre (!) spillere som ikledde seg den røde fotballtrøya til Brekken! Bak det tallet er det flere hundre treningsøkter med en iboende helsegevinst. Tar man i tillegg en prat med de mange som omkranser stadiongjerdet under èn kamp, så vil man få et interessant innblikk i hva dette betyr for det sosiale liv. Byggeprosjektet i 2015 kom vi fra helt uten offentlig økonomisk hjelp. Nei, forresten vi fikk jo tippemidler fra Staten sjølsagt.

Puls i fjellet, spør Brekken IL

Puls i fjellet, spør Brekken IL

Brekken Idrettslag vil anbefale kommunedirektøren og hennes stab om å løfte hodet opp fra kalkulatoren, og vandre ut og opp på Slegghaugan og se seg rundt, la blikket fare over og forbi åser, knauser og fjell. Det er et liv der bakom også! Det er en Puls som slår der bak også. No er det på tide at våre folkevalgte oppdager bygdene og grendene rundt Bergstadens sentrum. Vi vil ikke bare ha besøk av politikerne under valgkamper annethvert år, for utdeling av plastdingser og andre duppeditter. Vi vil ikke ha fagre løfter som blåser vekk med vinden. Vi vil ha handlekraft og hjelp til å ivareta og skape varige verdier. Forebygg eldrebølgen med å bygge for fremtiden, også utenfor sentrum! Reis ut til bygdene og skap entusiasme og glød hos mennesker og foreninger, i stedet for å komme med forslag som bryter ned og ødelegger.

Sluttord; Brekken Idrettslag ønsker sammen med andre, at Pulsen fortsatt skal slå i Brekkebygd, utmed Feragen og bormed Aursunda. Vi vil fortsette med å legge til rette for en god folkehelse. Dog trenger vi inspirasjon og bidrag fra antatte medspillere, og herved oppfordrer vi sterkt Røros kommune om å bidra! Vi ønsker å oppleve kommunen vår som en medspiller. Vis det! Nei til nedleggelse av Brekken Lokal- og Oppvekstsenter!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken