"Lille Gölins Saga" et snart utsolgt. Nå settes det opp en ekstraforestilling

Den ni år gamle rørosjenta Nora Rian har rollen som lille Gölin i årets oppsetting på Christianus Sextus, som snart er utsolgt. Her er hun flankert av Lasse Kolsrud og Kirsti Sæter.

Den ni år gamle rørosjenta Nora Rian har rollen som lille Gölin i årets oppsetting på Christianus Sextus, som snart er utsolgt. Her er hun flankert av Lasse Kolsrud og Kirsti Sæter. Foto:

DEL

"Lille Gölins Saga", som er årets oppsetting på Christianus Sextus, har allerede én utsolgt forestilling og to med kun få billetter igjen. Nå setter arrangørene opp en ekstraforestilling lørdag 1. august klokka 12.00, tre timer før den utsolgte forestillingen.

– Jeg synes det er veldig flott at publikum ser at vi er en oase i en ørken av avlyste kulturarrangementer. Nå håper jeg at vi også får fylt opp ekstraforestillingen, sier kunstnerisk leder, regissør og skuespiller Lasse Kolsrud til Arbeidets Rett.

Forestillingen vises også fredag 31. juli klokken 18.00 og søndag 2. august klokken 15.00, med noen få ledige billetter. Utendørsteateret selger 200 billetter per forestilling, og alle som vil se må forhåndsbestille billett, grunnet smitteverntiltak.

Ni år gamle Nora fra Røros får tittelrollen i årets Falkberget-forestilling på Christianus Sextus

Handlingen

Årets forestilling handler om Gölin som gjenopplever historien om hvordan hun som lite barn måtte flykte fra Refsund i Jämtland sammen med sin gamle bestefar, den svenske dragon Tol Olofsson, og krøplingen Brodde. Trekløveret drar fra et hardt, utarmet Sverige preget av vedvarende krig, sult og armod, for å søke lykken på den andre siden av kjølen. Det er en livsfarlig, strabasiøs ferd de tre legger av gårde på. Først på tvers av Sverige, deretter over de iskalde Sylane, ned til karolinergraven ved Essandsjøen, i håp om å nå fram i live til Christianus Sextus-gruvene og Røros.

Fra «Side om side» til gruveruinene av Christianus Sextus

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken