Medienettverket er et nettverk som har som formål å utvikle godt lederskap og for å få flere kvinner og større mangfold i ledelsen i mediebransjen.

Hvert år kårer de Årets medieleder og Årets talent. Torsdag ble det altså kjent at Lillian Holden, som er opprinnelig ålbygg og redaktør i Hallingdølen, fikk prisen som Årets talent.

De nominerte i tillegg til Holden var Elise Kruse (30), religion- og featureredaktør i Vårt Land og Mariell Kversøy Enge (37), direktør kommersiell produktutvikling, Amedia.

–Å tørre å være litt annerledes

Lillian Holden bør være kjent for mange av Rettens lesere, da hun jobbet i Arbeidets Rett i mange år før hun ble ansatt i VG-sporten. Derfra gikk hun til avisa Hallingdølen.

Ifølge nettavisa Medier 24 som overvar prisutdelingen i Oslo torsdag, sa Holden under presentasjonen av de nominerte at hun hadde tatt med seg VG-ånden inn i lokalavisen.

– Det å ha den lekenheten og tørre å være litt annerledes, tørre å overraske litt iblant, det er den ånden jeg ville beholde, sa Holden til M24.

Da det ble kjent at hun var nominert sa hun til Arbeidets Rett:

– Jeg visste ikke at juryen hadde snakket med folk på jobb, det var rørende. Så føles det litt rart, fordi vi sammen har gjort så mye bra disse årene. Redaksjonen er en super gjeng som står på og tar alle utfordringer på strak arm. Det er jeg bare en liten del av, og skal ikke ha noe mer kred enn de skal ha. Å være leder her er en enkel jobb med dette laget.

Dyktig, samlende, motiverende, omtenksom og morsom

Juryen skriver i sin begrunnelse at vinneren framstår som et solid forbilde for andre:

Kolleger beskriver henne som dyktig, samlende, motiverende, omtenksom og morsom å jobbe sammen med. Hun er svært resultatorientert. Hun er en leder som ikke gjør forskjell på ung og gammel og som våger å ansette medarbeidere med utradisjonelle bakgrunner. Hun har bygd opp en stor psykologisk trygghet i teamet sitt, som igjen er nøkkel til innovasjon og nyskapning. Tilliten fra staben og evnen til å snu seg rundt gjør at hun og kollegaene stadig leverer på kreativitet og gjennomføringsevne.

Vinneren framstår som et solid forbilde for andre, gjennom at hun får folk til å vokse inn i større oppgaver og/eller bidra med og til, utradisjonelle ideer, som å dobbeltpublisere på norsk og polsk – fordi innholdet i sakene handlet om polske arbeidere som også bor i dalen der avisa kommer ut. Avisen hun leder står utenfor de store mediekonsernene, noe som er en utfordring med tanke på kostnader knyttet til teknologiske plattformer og fellestjenester.

Årets talent er i seg selv mangfoldig. Uten toppledererfaring tok vinneren et sprang, eller skal man kanskje si et (halling) kast da hun i 2019 forlot VG sporten for å bli ansvarlig redaktør i lokalavisa Hallingdølen.

Årets kvinnelige medieleder ble sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Hun var nominert til prisen sammen med Frøy Gudbrandsen (42), sjefredaktør i Bergens Tidende og Ingrid Skogrand (47), konserndirektør i Aller Media.