Etter et langt liv der han har deltatt på, og organisert møter, er Helge Christie klar for å utgi sin 13. bok. Tittelen ble «Hvorfor møtes vi?»

- Bakom denne tittelen ligger mange tanker. Jeg har brukt mange timer av livet mitt i møter, minst 12.000 timer eller 4 år regnet i 8-timers arbeidsdager. Noen få møter har gitt virkelig store resultater. Tenk hvordan vi var mange som ble enige om å skape Matregion Røros og Rørosmeieriet, sier Christie.

Han tok lærdom

- Mange møter har vært lite inspirerende møter. Til og med bortkasta som er tidstyver. Hva er det som gjør at noen møter gir store resultater? Tenk om flere møter ble mer produktive, smiler Helge.

- Mitt mål er krystallklart: Hvordan kan jeg hjelpe andre å arrangere kortere møter der vedtak fattes og blir gjennomført? Og unngå at du sitter der og ikke blir hørt. Og isteden får følelsen av å bli sett og respektert for ditt syn på saken? Og skape noe positivt sammen med andre, sier han.

- Hvorfor ble tittelen «Hvorfor møtes vi»?

- Ja, si det, du. Den kom bare deisende ned da jeg fikk reflektert over innholdet i denne første e-boka mi. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på hvilken tittel den kunne få.

Mye moro

Det har vært moro å skrive e-bok. Det er fantastisk at den så raskt kan endres på mens jeg skriver den. Flere hundre personer ga meg ideer og tilbakemeldinger når jeg spurte dem om hvilke temaer boka skulle ta opp. De ga faktisk tips til kapittelinndelingen av tekstene som jeg har brukt 25 år på å skrive. Derfor ønsker jeg også at leserne gir meg tilbakemelding på hvordan boka kan bli bedre. Folk fortjener jo hjelp til å lage møter med mindre frustrasjon.

Historisk milepæl

- Elektrisiteten og internett gir nye muligheter. Det er også et perspektiv at 18. desember 2017 er det 60 år siden Hodalen fikk strøm. Og nå har Hodalen sin første nettbutikk. Har du stå-på- vilje og ønsker å bo grisgrendt er mye mulig via internett. Nå er jeg veldig glad, min første e-bok og nettbutikk er klar, sier han som var en av initiativtakerne til å bygge Røros som lokalmat-hovedstaden i landet.

- For å finne boka er det bare å Google meg, sier Christie.