- Når 6. divisjonslaget til Ørje har slått Mysen og klatrer på tabellen

TREFFER: Trygve Skaug treffer en nerve som slår an hos det unge publikummet. Han heier blant annet på favorittfotball-laget sitt. Det kunne røroselevene kjenne seg igjen i.

TREFFER: Trygve Skaug treffer en nerve som slår an hos det unge publikummet. Han heier blant annet på favorittfotball-laget sitt. Det kunne røroselevene kjenne seg igjen i. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når tekstforfatter, diktskriver og musiker Trygve Skaug møter skoleelevene, kan det like godt handle om fotball som om poesi.

DEL

Fredag møtte han tenåringene på deres hjemmebane, en skoletime som ble holdt i Storstuggu og favnet alt fra fotball til musikk og metaforer, diktskriving og refleksjoner om mobbing.

Det er Litteraturfest Røros og forfattere og kunstnere står på et rikholdig program fire dager til ende. Et av de faste innslagene er at noen av hovedpersonene som gjester litteraturfestivalen møter elevene i rørosskolene.

Trygve Skaug har holdt konserter på Røros flere ganger tidligere, reiser land og strand rundt i tillegg til at han møter sitt publikum på sosiale medier. Han publiserer korte dikt i kjent Trygve-Skaug-stil på Instagram omtrent daglig. Nå har han gitt ut ei diktbok for ungdom, og den har tittelen «Følg med nå».

Elevene skriver også dikt i anledning Litteraturfest, og noen av disse blir valgt ut og presentert. I år var det firkløveret Hanne Schjølberg, Maria Vegardsdatter Strickert, Leah Døhl Wold og Metkel Hagos, som fikk heder og ære for sine dikt, og Skaug framførte diktene både under konserten i Røros kirke og for alle på skoletimen i Storstuggu.

HEDRET: Skolene jobber hvert år med dikt og tekster i anledning Litteraturfest Røros og fire elever på 9.trinn fikk heder og ære og diktene deres ble lest opp av Skaug. F.v Hanne Schjølberg, Maria Vegardsdatter Strickert, Leah Døhl Wold og Metkel Hagos.

HEDRET: Skolene jobber hvert år med dikt og tekster i anledning Litteraturfest Røros og fire elever på 9.trinn fikk heder og ære og diktene deres ble lest opp av Skaug. F.v Hanne Schjølberg, Maria Vegardsdatter Strickert, Leah Døhl Wold og Metkel Hagos. Foto:

- Hvorfor har dere dette på programmet, leder i Litteraturfest Røros, Kirsti Sæter?

- Vi gjør det fordi vi ønsker at også de unge skal bli kjent med litteratur og oppleve gode formidlere. De kommer hit, også i år er det en time for røroselevene og en time på Os skole. Det er flott at formidlerne møter elevene ansikt til ansikt, og slik sprer vi litteratur i bredt omfang.

Elevene fikk spørre artisten fra Østfold om alt fra skrivestua hans til fritidsaktiviteter. De fikk vite at hans favorittlag i tillegg til Ørje IL er Manchester United og at favorittartisten er Bob Dylan, tett fulgt av Tom Waits.

- Hvordan skriver du sangene, og hvorfor skriver du på norsk, spurte elevene.

- Blant annet fordi jeg er så dårlig i engelsk. Før skrev jeg på engelsk og brukte ordboka mye, men nå har jeg på en måte lagt bort ordboka og lagt hjertet mitt på bordet i stedet, svarte Skaug.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken