Litteraturfesten er i gang på Røros og hvert år holdes det i den forbindelse ei skrivekonkurranse for elever ved 9.trinn på Røros skole. Torsdag ble vinnerdikterne offentliggjøring og diktene deres, som i år handlet om temaet "hjemsted", ble lest opp. Konkurransen heter "Lek med ord", og det hadde firkløveret Ellinor Bransfjell, Majlinn Hovdahl Holden, Maren Selboe Lein og David Riddervold gjort så bra at de fikk både heder og ære og en pengepremie fra Litteraturfest Røros.

Hvert år får skolene besøk av forfattere under litteraturfesten og i år hadde elevene litteraturstunder med forfatter Ruth Lillegraven og formidler Meerke Krihke Bientie. Lillegraven var også med på åpningsarrangementet der hun leste fra egne tekster. Hovedgjest var Vigdis Hjort i intervju med Trygve Lundemo.

De to var innom alt fra Hjorths teateregenskaper til hennes relasjon til Røros, mye humor og filosofi, og sjølsagt arv og miljø, og forfatterens bok med nettopp den tittelen.

Den offisielle åpningen foregikk i Storstuggu torsdag kveld og styreleder Kjell Magnus Krog kunne fornøyd konstatere at flyttingen av festivalen til ei anna helg slett ikke virket negativt på publikumsoppslutningen den første kvelden i hvert fall.

Bergstadkoret og dirigent Berit Konstad Graftås bød på smakebiter fra musikalen An Magritt, der de har med seg Rulle Smit som regissør. Det skal bli spennende å følge det prosjektet framover!