Fredag kveld inviteres det til den offisielle åpningen av Litteraturfest Røros 2015 i Storstuggu. Like fullt har Røros stått i litteraturens tegn i flere dager allerede, og fredag ettermiddag var turen kommet til et treløver av lokale bidragsytere. Ola Jonsmoen, Jan Erik Øvergård og Jon Høsøien samlet publikum under overskrifta "Fjeld-Ljom som arnested for lokale forfattere".

Det var Pressemuseet Fjeld-Ljom som inviterte. Pressemuseet holder ellers åpent hus hele lørdag formiddag, og trykker avis på gamlemåten.

Fredagseftaen forteller også Anders Sakrisvoll om den nye boka si "Kvinner nær Johan Falkberget", etterfulgt av årsmøte i Falkberget-Ringen.

Edvard Hoem har vært med på Litteraturfest Røros tidligere. I år skal han lese under åpningen, og opptrer sammen med datteren Ine som holder konsert. Ine Hoem er vokalist og lovende låtskriver, og til Røros har hun med seg jazzpianisten Erlend Slettevoll.

Rørosforfatteren Gard Erik Sandbakken skal møte tidligere tynseting Gert Nygårdshaug, og det blir musikalsk innslag ved Vegar Dahl.

Rørosingene møter Litteraturfesten på mange arenaer. Skolene har hatt besøk av forskjellige forfattere. Onsdagskvelden fyltes biblioteket til debatt om framtidas bibliotek på Røros, og torsdag kveld var det lansering av "Rørosordboka" og Forord på Solheim pensjonat.

LES OGSÅ: Flokker seg om Falkberget om lokale bidragsytere som skal møte forfattere og framføre Flakberget-tekster.

Det står enda et forfattermøte på programmet før sjølve åpningen fredagskvelden, da Cecilie Enger skal snakke om Ellisif Wessel og boka "Himmelstormeren".  Enger jobber som journalist i Dagens Næringsliv, og debuterte med i 1994 med romanen "Nødvendigheten" i 1994. Det store gjennombruddet fikk hun i 2013 med "Mors gaver". For den fikk hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen. I Storstuggu står Kirsti Sæter og Jo Ryen på scenen sammen med Enger.

Lørdag kan den som vil høre med fra Engers forfatterskap, møte henne i samtale med Marianne Moseng Breigutu under litterær vandring.