Festivalsjef Anne Linn skriver i festivalmagasinet at Livestock sine samarbeidspartnere og frivillige er viktige for at festivalen går rundt og fortsetter å skape engasjement. Hun skriver om hvordan de bidrar med å utvikle konsepter som «HEMATT», frivillige, festivalmagasin, bærekraft og gjenvinning av matavfall.

Hun skriver at Hematt er et ord Livestock har blitt glad i, et ord de alle har et forhold til. Hun sier det så fint; «Hematt kan bety varme sokker, kakao og klemmer, fjell, hav, skog eller by, men for Livestock betyr det at alle skal føle seg hjemme hos oss uansett hvem man er eller hvor man kommer fra».

29.mars var datoen hvor bedrifter, band, regionens kommuner og besøkende samlet seg på Vulkan i Oslo i samarbeid med Livestock, Rørosregionens Næringshage og regionrådet i Fjellregionen nettopp for å visa hva «HEMATT» betyr for dem – for oss. Det ble en uforglemmelig kveld for alle – en presentasjon av vår region og hva den har å by på. Følelsene i etterkant kan beskrives med ord som STOLTHET og FELLESSKAP.

Stolthet over vårt mangfoldige næringsliv, kulturtilbud, skoletilbud, arrangementer og ikke minst vår mangfoldige natur. Fellesskap fordi vi sammen skaper forståelse for at vi står sammen om å fronte vår region. Årets festival har inneholdt alt fra sykkelekspedisjon, guidede sykkelturer, sykkelstiturer, fjellklatring, sofaprat, rafting og Kalvstock med et allsidig festivalprogram for de yngste. Profilerte artister og band på hovedscena – «comming up» band på Skogsscena bidro fra start til konsertområdet stengte natt til søndag.

Men i årets utgave av festivalen stoppet det ikke der. I samarbeid med Sparebankstiftelsen presenterte Livestock en unik opplevelse. Søndag kl.14:00 Valkyrien Allstars på selveste Tronfjell i strålende sol. En stor opplevelse på toppen, sammen med mer en 1000 publikummere. Sitte der å lytte til musikken fra Tuva og hennes musikere med Alvdal Vestfjell og Rondane i horisonten – fantastisk. Bedre reklame for Alvdal og Nord-Østerdal kan bli vanskelig å oppnå.

Livestock er -og har vokst seg til å bli en institusjon med stor betydning for Nord-Østerdal. Sammen med sine samarbeidspartnere, sponsorer og våre kommuner – Tynset, Folldal, Rendalen og Alvdal, bidrar de til å øke bolyst og lyst til å komme – ja nettopp «HEMATT».

Til slutt, kjære Anne Linn, arrangørgruppa og alle frivillige, det er vi som skal takke dere.

Tusen, tusen takk og lykke til videre!

Johnny Hagen

ordfører