Gå til sidens hovedinnhold

Målet er publikumsrekord

Artikkelen er over 5 år gammel

En ny artist med tre Spellemannpriser er klar for sommerens Livestock.

Livestock fyller ti år i sommer og har et klart mål om å sette publikumsrekord.

Tirsdag ble en ny artist sluppet til sommerens festival. Ida Jenshus har vunnet tre Spellemannpriser og har vært nominert flere ganger. En ny merittert norsk artist kommer dermed til Alvdal i sommer.

Feirer 10 år med historiens beste lineup 

- Ida Jenshus bor for tiden i USA og kommer ens ærend for å spille på Livestock-festivalen i sommer. Hun regnes som en av Norges beste kvinnelige artister, sier PR-ansvarlig Gina Ødegård Gjelten og resten av festival-ledelsen i Livestock

Styreleder Erik Slåen lover tidenes Livestock-festival i sommer. 

- Vi øker kapasiteten på alle områder og har et mål om publikumsrekord, sier Slåen.

Rekorden er fra 2014 med ca. 1200 betalende.

Årets budsjett er på i underkant av to millioner.

- Det er mye penger og det er til å bli litt svett av, innrømmer Gina Ødegård Gjelten.

Styreleder Slåen forsikrer at de har god kontroll på kostnadene.

- Vi driver nøkternt og har en klar strategi for hvilke artister vi ønsker oss til festivalen, sier Slåen.

Utvider basecampen

Erland Slåen er ny leder for basecampaktivitetene og forteller at de vil utvide denne delen av festivalen ytterligere i år.

- Vi har fått noen midler av Gjensidigestiftelsen og vil utbedre både sykkel-løypa og klatretilbudet fra i fjor. I tillegg vil vi få med oss Dunder Adventures (BaseCamp Os) på rafting. Det vil også bli mye aktivitet på festivalområdet på dagtid, lover Erland Slåen.

Flere frivillige

Livestock trenger flere frivillige til årets festival og vil snart opprette et system for registrering. De siste årene har nærmere 200 frivillige vært i sving, i tillegg til innleide dugnadsgrupper.

- Vi opplever stor velvilje blant de frivillige, sier Anne Slåen.

Kristian Dalen er klar på at Livestock-festivalen ikke hadde blitt så stor som den er i dag uten innsatsen til de frivillige.

- Det er mange som føler et eierskap til Livestock, konstaterer Dalen.

Ny festivalsjef for året er tynsetjenta Gunhild Nyaas. Hun tar over for Audun Jøstensen som har ledet festivalen tidligere.

- Den gamle gjengen tenker ganske likt så det er bra å få inn noen nye ideer, både for oss og for Livestock, sier Erland Slåen.

Store navn

I forrige uke ble de første artistene til årets festival sluppet, med kjente navn som Dum Dum Boys, Halvdan Sivertsen og Oslo Ess.

Arrangørene trekker også fram Comet Kid, som et band det er store forventinger til i sommer.

- De gjør det stort i resten av landet og selger ut konserter. Det er spådd at bandet vil få sitt store gjennombrudd i sommer, slik Oslo Ess gjorde for noen år tilbake, sier Gina Ødegård Gjelten.

For Livestock-arrangørene er det fortsatt viktig å ha en lokal profil.

- Vi ønsker flere lokale band til å spille på festivalen. Hvis det er noen som ønsker å opptre på Livestock i sommer er det bare å melde seg, oppfordrer Gina Ødegård Gjelten.

Kommentarer til denne saken