Gå til sidens hovedinnhold

Må ha rekordbesøk for å gå rundt - og det skal de klare

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag braker det løs på Stormoen skytebane. Livestock fyller ti år og arrangøren lover line-up og Basecamp som skal gi rekordbesøk.

- Det er jubileumsår og da må vi slå litt på stortromma. Vi har solgt flere forhåndsbilletter enn noen gang, men må også sette publikumsrekord, mer enn 1600 besøkende, for å gå rundt. Og det skal vi klare, sier en offensiv sjef for band-bookingen Andreas Borkhus Tronsgård.

Pressesjef Gina Ødegård Gjelten har også den store gode troa på at dette kommer i havn.

- Vi er veldig fornøyd med den pakka vi leverer i år, sier hun.

Livestock har vokst siden den spede starten i Basheim for ti år siden og Erland Slåen som jobber med Basecampen har sitt eget mål for hvordan det går med Festivalen.

- Baren vår blir bare lengre og lengre for hvert år som går, smiler han.

For alle

Band line-upen er nøye fundert sammen i følge Tronsgård.

- Vi ønsker å ta tilbake bygdefest-følelsen hvor flere generasjoner går ut sammen. Der mener vi lørdagens program med blant andre Halvdan Sivertsen, Ida Jenshus og DumDumBoys må være perfekt, sier han.

På fredag er en av høydepunktene Oslo Ess, omtalt som husbandet til festivalen.

- De hadde permisjon i fjor, men er tilbake igjen i år. Det er mange som har ønsket seg de tilbake så vi er glad for å kunne presentere de for fjerde gang, samtidig som de har sin fjerde CD-utgivelse ute, forteller Tronsgård som også lokker med flere lokale artister.

Lokale band

- High Time avslutter lørdagen sammen med stjernevokalist Lee Small. På fredag er vi glade for å kunne presentere Krast som også er ute med en ny CD.

High Time består av musikere fra Tynset og Os.

- Det er stor stas at Krast kommer. Det er viktig med et slikt lokalt band som har vært her flere ganger tidligere i år hvor vi feirer jubileum, mener debuterende Festivalsjef Gunhild Nyaas.

Krast består av musikere fra Kvikne og Folldal, blant annet bookingsjef Tronsgård.

- Målet vårt hele veien er å ha minst 50 prosent lokale artister, sier Nyaas.

På fredag spiller: Dark Ages, Maraton, Anal Bros, Comet Kid, Krast, Oslo Ess og Eurotrash.

På lørdag spiller: Broken Bards, Simen Nygård, Halvdan Sivertsen, Ida Jenshus, Red Mountains, DumDum Boys og High Time med Lee Small.

Basecamp

En viktig del av Livestock er Basecamp og tilbudene der, arrangøren forteller om et stort tilbud for de som ikke klarer seg med bare musikk.

- Vi har blant annet en workshop med Ekvilibrium Yoga fra Røros på lørdag. De tilbyr også en morgengruppe samme dag for de som vil være godt forberedt for mer sprekere tilbud forteller Nyaas.

Blant de litt sprekere tilbudene finner vi downhill- og stisykling, buldring, klatring, rafting og en gammel favoritt.

- Vi fikk solide midler fra Gjensidigestiftelsen for å utbedre sykkelstiene i Tron og de er bedre enn noen gang, buldreveggen klar og det blir klippeklatring på Mjeltsten. Raftingen foregår i Erlia i samarbeid med Dunder Adventures.  I tillegg så er rodeohesten tilbake til glede for mange som har etterlyst den, forteller Slåen.

- Nå er det opp til publikum å vise at de vil ha et slikt stort arrangement i regionen. Vi er iallfall klare, avslutter Tronsgård.

Kommentarer til denne saken