– Det er ingen hemmelighet at Livestock er perfekte omgivelser for Gåte, når skumringa inntar og vi er omringet av furu og gran i ingenmannsland, sier Jon Even Schärer i en pressemelding fra festivalen.

Siden Schärer ble invitert inn i nye Gåte i 2017 har det gått slag i slag med en festivalsommer med nesten tjue konserter og norgesturné i november – deriblant en utsolgt konsert på Sentrum Scene.

– Det er virkelig et privilegium å få være med Gåte anno 2018. Det har vært en vanvittig reise, og ting har skjedd så fort at jeg ennå ikke har rukket å ta alt innover meg, sier musikeren.

Bandet fikk stor suksess på 2000-tallet, med Spellemann-pris, over 100 000 solgte album og topplassering på den nasjonale topp 40-lista i Norge. I november kom tredjealbumet «Svevn» – til anmeldernes store begeistring.

Gåte skal spille under fredagen på neste års Livestock og Jon Even seg til å ta med seg bandet og spille på hjemmebane. For på Livestock har han stått på scena flere ganger før.

– Det blir selvfølgelig ekstra spesielt i år. Jeg har spilt med ulike band på festivalen omtrent hvert år, og har vel alltid sett på det som et slags bidrag til Livestock.

– I apparatet bak Livestock er det kjentfolk fra alle kanter i Nord-Østerdal med en vanvittig stå på-vilje for å få dette til å bli en kvalitetsfestival – og kvalitet er det. Jeg er så enig i tankegangen og retningen festivalen har tatt, og da er ekstra kult å få headline festivalen med Gåte, sier han.