Marit Skancke Langen sier til Arbeidets Rett at de øvrige åtte eierne nå har anmeldt Brattås for svindel og bedrageri.

Ifølge Langen er hesten solgt for en million kroner, og hesten har til nå kjørt inn 1,4 millioner kroner. Hun har grunn til å tru at Brattås kan være på veg til Thailand.

- Vi frykter at han har reist dit og tatt med seg pengene. Smedheim Solan, som har sitt opphav i Alvdal, skulle på kåring på Biri i november. Blir den kåra, kan verdien fort bli to-tre millioner kroner, sier Marit Skancke Langen.

- Har dere gitt Brattås alle fullmakter?

- Han har ikke andre fullmakter enn å være hovedeier. Alle amatørtrenere må være eier av en hest. Derfor er han ansvarlig eier av Smedheim Solan, og dermed har han fullmakt til å skrive under på et salg på vegne av resten av andelslaget. Nå gikk han bak ryggen vår og lurte oss trill rundt. Derfor har vi anmeldt han for svindel og bedrageri.

- Frykter dere at dere sitter med skjegget i postkassa?

- Vi gjør det, men håper nå at vi på en måte kan ordne opp og få hesten tilbake. Det burde gå i orden i forhold til den nye eieren. Travselskapet er sjokkert over historia. Problemet vårt er å få tak i den millionen som kjøperen har betalt for hesten, sier Marit Skancke Langen.

Startnekt

Ifølge Trav- og Galopp-nytt skal hesten nå ha fått startnekt. Det uttaler generalsekretær Rune E. Gustavsen i Det Norske Travselskap til nettstedet tng.no

– Vi har rutinemessig sperret hesten for innmelding til løp og utbetaling av premiepenger. Det er vanlig i slike saker, uttaler Gustavsen.

Politiet etterforsker

Lensmannen i Røros, Ulf Vintervold, forteller at han har begynt etterforskningen i saken.

- Vi vil undersøke en del forhold i eierstrukturen rundt hesten. Dette kan koke ned til en sivilrettslig sak. Det er uvisst om det er noe kriminelt i dette, sier Vintervold. Han understreker at de er tidlig i etterforskningen.

Arbeidets Rett forsøkte å få kontakt med Jan Ketil Brattås fredag, men det var ikke mulig å få kontakt med han på mobiltelefonen.