Avsluttet med stil

Ida Meli Narbuvoll, arkivfoto

Ida Meli Narbuvoll, arkivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ida Meli Narbuvoll (16) ble nummer to på helgens NM i terrengløp lang løype (4 km) i Trondheim. Os-jenta var sammen med gullvinner Heidi Mortenson fra Modum helt i en klasse for seg selv i går.

DEL

-Jeg var klar over at Heidi var god. Hun driver orientering, og Modum-jenta er en meget god løper selv om hun ikke konkurrerer noe særlig på bane, sier Ida som var tilfreds med et nytt NM-sølv.

Ida løp ikke terreng NM kort løype i vår. Da var jenta fra Modum like utenfor Drammen helt suveren. I går skilte det til slutt ni sekunder, selv om de to lå likt til rundt 500 meter fra mål.

Tidligere i sommer er Ida blitt nummer to under UM (NM for yngre) på 3000 meter, og hun ble også nummer fem under junior NM på den samme distansen.

-For meg var helgens 4 km en helt perfekt distanse. Jo lengre jo bedre, sier Os-jenta. I likhet med de andre lokale som driver friidrett på nasjonalt nivå konkurrer hun for Ren-Eng.

Ida er i ferd med å gjennomføre sin første skikkelige sesong i friidrett. Tidligere gikk hun mest langrenn.

-Jeg vil nok fortsette med ski, men sommerens gode sportslige resultater gjør at jeg nok vil prioritere friidrett i årene som kommer, sier hun.

Tøft i toppen

Ida understreker at det var høyere nivå på helgens felt enn det hun møtte på 3000 meter under UM.

-Det var blant annet med flere sterke folk fra orientering. I helgen og på UM løp jeg bare med jevnaldrende, men på junior NM konkurrerer alle fra 15-19 år i en og samme klasse, forteller Os-jenta.

Til NM

Ida sine 10.18 på 3000 meter er nest best i Norge på distansen denne sesongen. Aurora Dybedokken som vant UM og som topper statistikken på de lengre løpene ble nummer fem i helgen.

-Jeg er nok klart bedre jo lengre det blir, sier Ida. Neste sommer håper hun å kvalifisere seg for hoved NM på 5 000 meter.

-I min aldersklasse løper man ikke 5 000 meter. Klarer jeg 10.14 på 3000 er jeg imidlertid kvalifisert, forteller hun. I år var hun fire sekunder bak kravet til Hoved NM.

-I fjor hadde jeg 11.03 som pers. Så her har fremgangen vært markant, avslutter hun.

Artikkeltags