Bergmannsarrangement AS fikk ikke garanti for lån av Røros IL under ekstraordinert årsmøte og går nå mot konkurs.

-Vi skal ha styremøte mandag og vil med all sannsynlighet vedta å gå til skifteretten, opplyser styreleder i Bergmannsarrangement AS, Roger Berggård.

Mangler 350.000 kroner

Torsdag kveld var det ekstraordinært årsmøte i Røros IL der en søknad fra Bergmannsarrangement AS på garanti på lån av 350.000 kroner ble behandlet. Årsmøtet vedtok å ikke gi selskapet lån.

Utestående krav er lønn til daglig leder på 100.000 kroner og en kassakreditt fra Rørosbanken på cirka samme beløp. I tilegg er det mange små kreditorer.

Jobbet for å redusere beløpet

-Vi jobbet hardt opp mot årsmøtet for å se om vi klarte å redusere beløpet, men det klarte vi ikke godt nok. Det er flere årsaker til at selskapet ikke har klart å få de inntektene de skal. En av grunnene er at kundegrunnlaget ikke var stort nok. Vi trodde vi skulle få flere kunder til å benytte seg av våre tjenester. I tilegg hadde vi for lite deltagere på Bergmannsrittet og Jenterittet, opplyser Berggård.

Berggård er også styreleder i Røros IL.

Tror rittet går videre

Han opplyser at Bergmannsrittet med all sannsynlighet vil bli arrangert videre. Dette rittet er eid av Bergmannsarrangement AS.

Jenterittet er eid av Røros IL, men Bergmannsarrangement ble hyret inn på den administrative delen av rittet i 2014.

-Bergmannsrittet vil med all sannsynlighet bli arrangert videre. Det er et nytt ritt og trenger flere år på å etablere seg, mener Berggård.

Alternativet til vedtak under årsmøtet var å gi selskapet et lån på 350.000 kroner som skulle brukes til «å gjøre opp for seg» og deretter avvikle Bergmannsarrangement.