Bygde Sæterskollen<br/>på fem timer

DEMONSTRERER: Entreprenør Reidar Brennmoen bygget hoppbakke på rekordtid - og demonstrerer riktig satsstilling på kjøpet.

DEMONSTRERER: Entreprenør Reidar Brennmoen bygget hoppbakke på rekordtid - og demonstrerer riktig satsstilling på kjøpet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hoppsugne unger kan bare ta sats. I går bygde Reidar Brennmoen hoppbakke på Sætersgård i rekordfart. Nå mangler bare snøen før hopperne kan innta bakken.

DEL

Det er en overdrivelse å si at det er en hoppbakke som ruver i terrenget. Ifølge Brennmoen ligger det kritiske punktet på under 10 meter.

- Dessuten er det en bakke som er bygd på frihånd. Jeg har riktignok en viss erfaring fra barndommen med å tråkke vinterbakker, men det er første gang jeg bygger permanent bakke. Men ifølge mer erfarne hopperne som har vært her på besiktigelse, skal bakken holde mål til sitt bruk, sier maskinentreprenøren.

Det er Tolga idrettslag som står bak det lille prosjektet.

- Ideen kom opp i forbindelse med at Ivaregga nå er revet. Dessuten vil en slik liten hoppbakke være med på å komplettere tilbudet for de aller yngste her på skistadion. Dette blir en bakke å leke og herje i, men jeg tror også at den kan brukes til skicrossaktivitet, for eksempel i tilknytning til våre tradisjonelle lysløyperenn, sier leder i Tolga idrettslag, Trond Lund.

- Det er også planert en liten akebakke ved siden av?

- Ja, Lyngbo barnehage er jo nærmest nabo med området her. Derfor valgte vi denne løsningen for dette lille nærmiljøanlegget.

Det som står igjen før det er fisk ferdig, er å sette opp ett ekstra lyspunkt.

- Men i dagslys bør bakken være hoppklar allerede fra helgen. Om vi kan stole på værmeldingen, da.

Idrettslaget forskutterer kostnadene, men har søkt spillemidler på 24.000 kroner til det lille anlegget.

Artikkeltags