Ålens jenter 16-lag i 1.divisjon spilte godt også i sesongens siste kamp, sjøl om seieren i kampen - og dermed også seriegullet - glapp like før slutt.

I seriefinalen mot Verdal på Kirkhusmoen i flomlys, tok ålbyggene føringen og gikk til pause med det som så ut til å være en komfortabel 2-0-ledelse. Det var Emma Skjefte og Lea Moan (på straffespark) som var hjemmelagets målskårere.

Imponerende 353 tilskuere var torsdag kveld registrert inn portene på Kirkhusmoen arena, noe den entusiastiske speakeren Eivind Moholdt opplyste var tilskuerrekord.

Dessverre for de rekordmange hjemmesupporterne, så greide Verdal å snu kampen i løpet av andreomgangen og kunne til slutt juble for 3-2-seier og seriemesterskap. Det avgjørende målet kom ti minutter før slutt.

Da den verste skuffelsen hadde lagt seg, var midtstopper Lea Moan likevel tilfreds med det som har skjedd gjennom sesongen.

- Det er naturligvis bittert når vi var så nære, men i dag vant vi sølvet, sier hun.

Etter kampslutt var det fyrverkeri i Ålen til ære for jentenes innsats gjennom sesongen. Spillerne med sin trenertrio Leif Atle Gjære, Terje Moan og Atle Langmo, ble i tillegg overrakt gaver og blomster fra lokalt næringsliv.

------------

Kampfakta:

Ålen - Verdal 2-3 (2-0)

1.divisjon fotball, jenter 16

Kirkhusmoen kunstgras, 353 registrerte tilskuere

Ålens spillertropp: Ingrid Hegseth, Ane Gjære, Audhild Nyrønning, Emma Skjefte, Guri Jensås, Hanne Gullikstad, Kine Engesvold, Kristin Nordaune, Lea Moan, Maren Brattås, Marianne Aas, Marie Gjære, Marie Moan, Nora Margrete Eide Hagen, Siri Langmo, Ranveig Mylius.

Mål for Ålen: Skjefte og L. Moan (straffe)

Steinar Holten, Hovin, dømte, sammen med Birger Aune, Singsås, og Inger Lise Nyrud, Røros.