TYNSET: – Det er ett forbehold, sier han.

For om ikke Aakerøien selv kjenner at han er god nok til å forsvare en plass på laget, da er det snipp, snapp, snute.

– Det er helt sikkert noen som mener at yngre krefter bør ta over, og det er jeg for såvidt enig i. Jeg burde vært danket ut av noen yngre for lenge siden, sier Aakerøien, som fyller 41 år i februar.

I 2014-sesongen bikket han 515 kamper, men akkurat å runde 500 kamper var ikke noen han var spesielt opptatt av sjøl. Litt mer opptatt var han av om han ville klare å score mål nummer 200.

Også det gikk i boks, men Aakerøien bedyrer at andre er mer opphengt enn ham akkurat i de tallmessige milepælene i hans fotballkarriere.

Når telnesingen nå trener med tanke på å gjennomføre nok en sesong, er det tanken på ball og ikke på tall, som teller.

– Det hadde vært perfekt å gi seg nå, med 500 kamper og 200 mål. Jeg kunne gitt meg mens jeg var på topp nå, kommenterer han.

– Det fins en som er eldre

Spøkefullt sier Aakerøien at den ene grunnen til at han tar en sesong til, heter Lars Christer Kleiven. Elverumsspilleren er to måneder eldre enn Aakerøien, og har tatt et år til.

– Vi spiller sammen på Sport 1-laget i bedrifts- og oldboys-futsal, et lag der blant annet Marius Krokhaug, Stein Motrøen, Christian Eidsvåg, Halvor Hektoen, Arild Negård og Trond Erik Skogan er med - og alle disse har jo lagt opp. For halvannen måned siden kom det for en dag på Lillehammer at Kleiven er klar. Jeg kan jo ikke være dårligere enn ham? undrer Morten Aakerøien.

Den noe mer saklige grunnen til at det frister med en sesong til, er avdelingsoppsettet som Tynsets tredjedivisjonsherrer er en del av.

– Her er det muligheter

– I denne avdelingen er det nye lag; ingen klare favoritter, og muligheter til å kjempe helt i toppen.

At Svein Per Thoresen har tatt over Alvdal igjen, at Ole K. Sagbakken trener KIL Hemne og at Nils Arne Eggen har Orkla - det er også med blant de gode poengene, fortsetter Aakerøien.

– Hvem blir det artigst å møte?

– Det er Alvdal, jeg må nok si det. Jeg har aldri vært med på å tape for Alvdal på ordinær tid, forresten. Vi tapte i 1993, men da var jeg ute med kyssesjuka.

Så langt har han sagt at han er usikker på fotballframtida si, og at han først ville bestemme seg i februar-mars.

Fremdeles ligger det der, det lille forbeholdet:

– Jeg har ikke lyst til å reise til Raufoss og spille i fem minutter.

– Jeg trener som vanlig for meg sjøl om vinteren. Hockey, badminton og ski. Det er opp til meg sjøl om jeg blir god nok, slår Morten Aakerøien fast.

For å bringe enda en talldimensjon på banen, datteren Gea er 17 år, og hun har ingenting imot at faren går på enda en sesong.

– Gea synes heller ikke at jeg skal gi meg, sier han.