Årets Egebergrenn ble uspennende når det gjaldt førsteplassen. Tor Halvor Bjørnstad har bevart NM-formen fra Røros og vant det drøyt 20 kilometer lange rennet som han ville. Allerede i de første motbakkene, etter en drøy kilometer, satte han inn et rykk og slet seg løs fra feltet. Derfra og inn fortsatte han i ensom majestet.

- Jeg har vunnet rennet to ganger før, men begge gangene har det skjedd i reserevetraseen. Artig endelig å kunne få gå selve klassikeren. Selv om sikten oppe på fjellet ikke var mye å skryte av, var det en flott tur, mente seierherren, som så vidt slet seg under timen.

Om førsteplassen var suveren, ble det frisk kamp om de neste plassene. I et rivende spurtoppgjør klarte hjemmeløper Åsmund Nymoen å riste av seg Karstein Johaug på oppløpet. De to ungguttene endte som nummer to og tre.

Den som kanskje imponerte aller mest i årets Egebergrenn, var 14 år gamle Bård Østvang fra Vingelen i klasse 15/16 år. Han gikk inn til en soleklar klasseseier, og var ikke mer enn vel fire minutter bak vinner Bjørnstad i mål. Meget sterkt.

I kvinneklassen sto det hele veien mellom Silje Dahl Benum fra Byåsen og Berit Aasen fra Vingelen. Førstnevnte hadde mest krefter helt til slutt og vant med noen små sekunders margin.

Gledelig i årets Egebergrenn var økningen i antall aktive løpere. 103 stilte til start i klassikeren som for noen år siden ble til et av få turrenn her i landet som går i fristil.