Therese Johaug kom til slutt 19,7 sekunder bak Marit Bjørgen på lørdagens 10 kilometer friteknikk. Etter gårsdagens triumf i klassisk, var det en revansjesugen Bjørgen som stilte til start. Moren til Therese, Gro Johaug, var på plass på Beitostølen og fornøyd med datterens andreplass.

- Hun gikk bra, men hun hadde dagen sin i går. I dag hadde Marit dagen – og hun hadde det tyngre i går, sa mor Johaug til Retten etter datteren gikk i mål.

Gjør hverandre bedre

- Det er greit at de bytter på å vinne?

- Ja, veldig greit! Da gjør de hverandre bedre, svarte hun.

Therese var fornøyd med egen prestasjon lørdag.

–Jeg synes det var et bra skirenn. Marit var veldig sterk i dag, og jeg kjente at jeg ikke hadde den dagen jeg hadde i går, og da går sekundene fort. Men 19 sekunder opp er ikke avskrekkende, og det er litt sånn at vi bytter på fra dag til dag. Jeg er veldig fornøyd med helgen totalt sett, og det er 1-1 mellom oss foreløpig. Jeg må si meg fornøyd.

Landslagstrener Egil Kristiansen var på bølgelengde med Therese etter rennet.

Rolige dager

- Jeg så ikke noen svakhetspunkter, sa Kristiansen.

- Hvis du tenker en liten sesong tilbake, så man rollebyttet fra Holmenkollen. Der var Marit fullstendig suveren, og noen dager etterpå var det andre veien, la Kristiansen til.

Therese dropper søndagens sprint, og ser fram til noen rolige dager før verdenscupen starter neste helg.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg kjenner at jeg er i stand til å gå teknisk bra og med kraft. Det skal bli godt med noen rolige dager i Oslo før avreise til Kuusamo, avsluttet hun.