Hovedpersonen selv har startet skøytesesongen glimrende. To andreplasser ble belønnet med landslagsplass.

– Han har imponert sinnsykt mye. Ole har tatt kjempeskritt og lagt ned utrolig mye arbeid. Ole i kanonform om ser jeg for meg topp ti i World Cup om noen år, sier Even Johansen som la skøytene på hylla i fjor.

900 timer i året

– Det er moro å høre at Even har trua på meg. Jeg tenker i hvert fall på å satse i noen år og se hvor god jeg kan bli, sier Næss til Arbeidets Rett.

For skøytetalentet kan det gå fort i svingene i skøytehallen, men på treningsfeltet er han veldig grundig. Summerer man opp treningstimene i løpet av en sesong, blir det over 900 timer – rundt 2,5 timer daglig!

– Det å bli tatt ut på landslaget har vært stort for meg, og så langt har det vært kjempebra. Jeg trener med Sverre (Lunde Pedersen, journ anm.). Han har veldig god kvalitet over treningene, og jeg får veldig godt utbytte av å være med, forklarer han.

Trener hardere enn Bøkko

Det arbeidet som Næss legger ned i trening, samt at han er meget mentalt sterk, gjør han til en god toppidrettsutøver, mener Johansen.

– Han trener mer enn Håvard Bøkko har jeg hørt. Når han og resten av skøytelaget tar seg en hviledag, så er Ole ute på terskeldrag. Han har en brennende lidenskap for skøyter, og et brennende ønske om å bli best, sier han.

Verdenscup i desember

I desember arrangeres det verdenscupløp i nederlandske Heerenveen. Unggutten fra Tynset hadde siktet seg inn på det løpet og i helgen fikk han beskjeden fra skøyteforbundet, han får bli med.

Ole er tatt ut på «ungdomskvoten» og er med på grunnlaget at de på løp i Norge så langt i sesongen har oppnådd tider som ligger innenfor kravet (kvalifiseringstiden pluss 0,3 tidspoeng pr 500 meter) utakskomiteen har satt. Dette er gjort for å la «nye» løpere skal få muligheten til å få prøvd seg i World Cup.