Denne uka er damelandslaget i hopp i Stormoegga og trener.

Stormoegga er en av tre bakker i verden som har snø, og de to andre er i Finland. Det er derfor første gangen i år at jentene på landslaget trener på snø.

Fredag 5. desember er det Verdenscup på Lillehammer, og det er mulig at jentene får hoppe på snø der noen dager før rennet.

Morsom bakke

- Men jeg tror ikke det er så mange av de andre som har hoppa på snø i år heller, sier Maren Lundberg. Hun har vært i Stormoegga før også, og husker tilbake på det med glede.

- Jeg husker at jeg syntes bakken var morsom. Den er annerledes enn mange andre, mange bakker er veldig like. Denne skiller seg ut, sier Lundberg før hun går ut for å prøve bakken.

Imponert over dugnadsgjeng

Medlemmer i Folldal Idrettsforening står på for å legge til rette for trening i Stormoegga. Bare i løpet av helga kommer det over hundre utøvere fra forskjellige skikretser. Innsatsen imponerer landslagstrener Kristian Meyer.

- De er helt utrolige til å legge til rette for oss. Det er vi veldig takknemlige for. Det er på bygda at det skjer sånne ting som det h er. Det er helt sikkert at dugnadsinnsatsen på bygda er annerledes enn i byen. Og det er deilig å komme til et sted det er slik, roser landslagstreneren.