Historiske Solan Gundersen vinterleker

Marte Johanne Lunheim, Ingeborg Thorsheim Selmer og Marte Leinan Lund

Marte Johanne Lunheim, Ingeborg Thorsheim Selmer og Marte Leinan Lund Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med over to hundre deltagere setter Solan Gundersens vinterleker egen rekord i sitt femtende år. Men på jentesiden der er de historiske.

DEL

Aldri før har så mange jenter totalt deltatt i Solan Gundersen vinterleker i kombinert og hopp i Alvdal. Men ikke nok med det. Tre jenter i klasse Jenter 12 år fra Tolga Il som stiller i kombinert gjorde også rennet fredag til et historisk renn.

Historiske jenter

- Det er historisk. Det har aldri stilt tre jenter fra samme klubb i samme klasse i et slikt renn før, sier Trond Lund, mens han preparerer skiene til hopperne fra Tolga mellom første og andre omgang. Lund er klar på at dette gjelder ikke bare i Hedmark.

- Nei, dette er jo et landsrenn, så dette er aller første gangen det skjer i Norge, det er jeg sikker på, slår Lund fast.

Fornøyd

Vi kunne høre speaker var fornøyd med deltagelsen av jenter i Solan Gundersen Vinterleker på selveste kvinnedagen, men hadde han vært klar over at de tre jentene fra Tolga gjorde dem historiske hadde nok jubelen vært enda større i speaker-bua. Solan Gundersen var ikke selv til stede i Sandeggbakken og bruste med fjøra, men leder på Aukrustsenteret Gunn Hvamstad var sikker på at tanken på at han igjen var historisk ville falt i svært god jord.

- Den karen liker jo oppmerksomhet, så dette kan jo bare være bra, smiler Hvamstad.

Konkurrenter

De tre jentene Marte Johanne Lunheim, Ingeborg Thorsheim Selmer og Marte Leinan Lund som laget kombinertrennet i Sandeggbakken til et historisk renn brydde seg nok mindre om at de var historiske og mer om lengden på hoppet. For selv klubbvenner er konkurrenter. Bare de kommer opp den lange trappen og ut på bommen. Gutt eller jente spiller ingen rolle. Bunn av bakken er målet. Stående.

Artikkeltags