Ida er klar for EM i terrengløp

BUDAPEST: Ida Meli Narbuvoll skal løpe EM i terrengløp i Budapest. Arkivfoto: Nils Kristen Sandtrøen.

BUDAPEST: Ida Meli Narbuvoll skal løpe EM i terrengløp i Budapest. Arkivfoto: Nils Kristen Sandtrøen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Norges friidrettsforbund har tatt ut Ida Meli Narbuvoll til EM terrengløp.

DEL

- Hadde noen sagt til meg ved sesongstart at jeg skulle komme til å representere Norge i EM i terrengløp hadde jeg nok ledd høyt og lenge, smiler løpertalentet fra Narbuvoll.

Gleder seg

Meli Narbuvoll skal løpe i juniorklassen og renger med å møte alle de beste juniorjentene i Europa. Juniorene skal løpe en løype på fire kilometer i Budapest, og Ida skal i ilden søndag 9. desember.

- Jeg gleder meg veldig. Nivået er sikkert kjempehøyt men det skal bli artig å se hvor man står i forhold til de beste i Europa, sier hun.

Etter et litt mislykket løp under nordisk mesterskap i København hvor hun ble nummer åtte var hun skeptisk til om muligheten til EM start var ødelagt, men etter et godt løp i Tilburg forrige helg ble hun tatt ut som en av tre norske jenter.

- Jeg løp et veldig dårlig taktisk løp i København, men heldigvis fikk jeg sjansen igjen i Nederland. Der gikk det mye bedre og det var nok det som berget EM deltagelsen for min del, sier hun.

De to andre norske jentene som skal delta er Heidi Mårtensson og Karoline Skatteboe.

Ung

Under EM i terrengløp for juniorer går aldersgrensen ved 19 år, det betyr at 17 år gamle Ida møter konkurrenter som er opptil to år eldre enn seg.

- Jeg må innrømme at jeg ikke vet så mye om startfeltet i EM, men jeg regner med det er et stort felt og at flere av konkurrentene mine er både 18 og 19 år. Jeg skal uansett gjøre så godt jeg kan, så får vi se hva det holder til, sier hun.

Skal bli god

Daglig er Meli Narbuvoll elev ved Røros videregående skole og går andre året på vanlig studiespesialisering med toppidrett som valgfag.

- Jeg fikk tilbudet om toppidrett som valgfag og valgte å bruke fire år istedenfor tre på å gjøre ferdig skolen. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde for nå får jeg trent skikkelig og jeg får også nok hvile.

Nok trening og nok hvile må nok helt sikkert til også, for jenta har tenkt å bli skikkelig god til å løpe.

- Målet mitt er å bli bedre enn i dag, og så god som mulig. Jeg synes det er skikkelig artig å løpe fort, smiler hun.

Heiagjeng og sponsor

Hun blir ikke helt alene på turen til Budapest.

- Jeg tar med meg en liten heiagjeng. Mamma, pappa og søsteren min blir med. Klubbkompis Petter Kristiansen hadde ikke noe annet å gjøre den helgen så han blir også med, forteller hun.

I tillegg til å utgjøre en fjerdedel av heiagjengen er pappa Dag viktig også på andre områder.

- Pappa er hovedsponsor og den som kjører meg til stevner og treninger. Han har kjøpt billetter til Budapest nå, men på denne turen tror jeg Norges friidrettsforbund tar regningen for meg, smiler hun til slutt.

Artikkeltags