Jaktfelt-NM med kongepokal

NM-ARRANGØRER: Tynset skytterlag og Tynset JFF er sammen om NM i jaktfelt. Per Kristian Bangen (fra venstre), Jan Roger            Olsson og Stein Oddvar Østgård er ekstra glade for at det blir delt ut kongepokal på stevnet. (Foto: Tonje Hovensjø Løkken)

NM-ARRANGØRER: Tynset skytterlag og Tynset JFF er sammen om NM i jaktfelt. Per Kristian Bangen (fra venstre), Jan Roger Olsson og Stein Oddvar Østgård er ekstra glade for at det blir delt ut kongepokal på stevnet. (Foto: Tonje Hovensjø Løkken)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

1000 skyttere samles til NM i jaktfelt på Tynset i april. Kongepokal skal deles ut.

DEL

For arrangørene Tynset jeger- og fiskerforening (TJFF) og Tynset skytterlag var det en hyggelig overraskelse å få kongepokalen til stevnet. Det betyr enda flere deltakere. Nå sender de brev til slottet, og inviterer Hans Majestet Kong Harald eller Kronprins Haakon til å dele ut pokalen til norgesmesteren etter finalen søndag 6. april.

– Det er virkelig gøy å kunne dele ut en kongepokal på Tynset, sier TJFF-leder Jan Roger Olsson, NM-komitéleder Stein Oddvar Østgård og skytterlagsleder Per Kristian Bangen.

Stort stevne

Et norgesmesterskap i jaktfelt er ett av de største arrangementene som involverer kuler og krutt i Norge. I ett og et halvt år har arrangørene drevet med planlegging, og i Hugunesset er det nå tre tipp-topp hold der det er skiver til tjue skyttere på rad på hvert av holdene.

Arrangørene er takknemlige for å ha grunneierne i området med på laget:

– Uten dem hadde det ikke blitt noe NM, sier Stein Oddvar Østgård.

Fra 2. til 6. april kommer det til å smelle jevnt på NM-arenaen på Godtlandsfloen. Håper er at over 1000 deltakere skal finne vegen til Tynset. Allerede 8. mars kan de delta i prøve-NM, der arrangørene får prøvd hvordan en stevnedag kommer til å bli.

Mange i sving

Det er et stort apparat som må til for å arrangere et norgesmesterskap, men helt urutinerte er tynetingene ikke. I 1990 hadde de også jaktfelt-NM, og elgbane-NM arrangerte de både i 2000 og 2008.

Seks komiteer er i sving med ulike oppgaver.

– Hver dag under stevnet har vi behov for minst 75 personer, sier Bangen.

Stein Oddvar Østgård legger til at de fortsatt trenger en rekke frivillige, både parkeringsvakter, grillmestere, anvisere, datafolk og andre. – Her vil det bli lagt ned tusenvis av arbeidstimer, konstaterer han.

Jobben på kjøkkenet har arrangørene leid inn linja for restautant og matfag ved Nord-Østerdal videregående skole til.

Mer enn jaktfelt

I tillegg til jaktfeltskytinga, legger arrangørene opp til noen sideaktiviteter. Det blir både elgbanecup med løpende elg, og press-skyting der det er om å gjøre å treffe med tre skudd raskest mulig.

– Vi håper å trekke folk fra hele Norge. Tynset ligger gunstig plassert, og vi har et kompakt anlegg, sier Østgård.

Arrangørene legger til at jaktfelt er en sport for alle generasjoner, fra de yngste ungdommene og opp til veteraner på både 80 og 90 år.

– Mange er jaktkompiser, og folk kommer foreningsvis. Dette er en samlende og miljøskapende sport, sier Olsson.

Østgård og Bangen regner med at overnattingssteder i hele Fjellregionen vil bli tatt i bruk under NM.

Artikkeltags