På Sætersgård ble det et intenst spurtoppgjør, ikke om førsteplassen, men om fjerde og femteplassen i Egebergrennet. Det var en ren klubbduell mellom to tynsetløpere. Eirik Landheim mot Therese Johaug.

- Jeg trodde og mente det skulle gå greit å gå fra Therese når nedstigningen startet fra fjellet. At hun hang på opp dit var ingen overraskelse. Men jeg var bestemt på og sikker på at jeg skulle gå ra henne ned mot mål, men hun gled bedre enn meg, og det skal egentlig ikke gå an, flirer Eirik.

Therese var også overrasket og selvfølgelig fornøyd med at klubbkamerat Eirik ikke gled i fra i nedoverbakkene og på flatene inn mot mål i Egebergrennet.

- Det var artig å gå fort på flatene og faktisk kjøre ifra Eirik i nedoverbakkene. Han er jo egentlig gæren i utforbakker. Egebergrennet var uansett flott å gå, sier Therese.

Eirik fikk luken han trengte for å slå Therese i en liten motbakke rett før stadion.

Niklas Dyrhuag fra Tydalen vant Egebergrennet 2008. Rennet ble arrangert for 42. gang. Rennet starter i Hodalen og er 22 kilometer langt. Målgang er på Sætesrgård stadion på Tolga.

90 løpere stilte i aktivklassen. Og Egebergrennet opplevde stor pågang i trimklassen. Hele 680 trimmere gikk turen fra Hodalen til Tolga skjærtorsdag.

Therese stiller i Kromgruverennet førstkommende lørdag før hun avslutter konkurransesesongen i NM del 2 i Selbu etter påske.

Dalsbygdjenta skal også gå bakkeløpet Horgi Opp i april.