- Et så godt løp, både fysisk og teknisk, skal man lete lenge etter, var NRK-ekspert Torgeir Bjørns kommentar da langrennsesset Therese Johaug fra Dalsbygda gikk i mål i Ruka i Kuusamo i Finland i dag.

Over ti kilometer i klassisk stil, var Johaug hele 42,2 foran nummer to på lista, som ble Marit Bjørgen. Tredjeplassen gikk til svenske Charlotte Kalla, 44,1 sekunder bak.

- Jeg trur aldri jeg har gått et klassisk skirenn så bra noen gang, var Johaugs kommentar til NRK etter utklassingsseieren.

- Tidlig i løpet kjente jeg at jeg bare kunne gå og gå - uten å bli stiv, uttalte vinneren videre, som bare holdt igjen litt i den siste utforkjøringa - slik at at seieren ikke skulle glippe med et fall der.

Allerede fra første stavtak var Johaug i ledelsen i Ruka, og ved første passering ved 3,1 kilometer var hele 14,4 sekunder foran polske Justyna Kowalczyk. Etter den harde starten, økte hun bare farten i forhold til de øvrige konkurrentene.

Dermed fikk Johaug en perfekt åpning i det første distanserennet i langrenn i verdenscupen, og er i aller høyeste grad med i kampen om å forsvare sammenlagseieren sin fra forrige sesong.