Leder i hovedkomiteen for NM i langrenn på Røros, Kjetil Reinskou, gleder seg stort.

Tirsdag ettermiddag fikk han telefonen fra fylkemannen i Sør-Trøndelag om at Kong Harald stiller på ski-NM på Røros i slutten av januar.

- Vi hadde håpet på et kongebesøk, og da jeg fikk telefonen i går med bekreftelsen fikk jeg gledesfrysninger på ryggen, sier Reinskou.

Han mener dette setter en ekstra spiss på arrangementet, for alle involverte.

- Når vi vet at Kong Harald har et så stramt program at han kun velger to renn og overvære i vinter, og det ene er NM på Røros, er det grunn til å glede seg, sier Reinskou.

Kollen-rennene er for øvrig det andre rennet Kong Harald skal overvære, og han blir på Røros fra fredag til søndag og får med seg to fulle renndager.

Reinskou forteller videre at NM-komiteen gleder seg over at de mange frivillige som trengs til mesterskapet også melder seg i godt monn.

Fra torsdag 29. januar til og med søndag 1. februar går hele åtte langrennsøvelser av stabelen i Røros sentrum. Torsdag er det 10 kilometer fristil kvinner og 15 kilometer fristil menn.

Fredag er det sprint klassisk kvinner og sprint klassisk menn. Lørdag er det skiathlon kvinner og skiathlon menn. NM avsluttes søndag med stafett kvinner og stafett menn.