Med kun én bom og brukbar fart i sporet endte 24-åringen på 12.-plass lørdag, drøyt to minutter bak den italienske vinneren Dorothea Wierer.

Med full klaff på søndagens fellesstart håper Tynset-løperen å blande seg inn i kampen om en verdenscupbillett til Østersund når det gjeveste selskap starter første uken i desember.

–Jeg tror jeg måtte gått litt bedre i dag, men det er et løp i morgen også. Får jeg full klaff, så kan det være innenfor. Det er jo noen utlendinger foran meg på listen, så det er ikke håpløst. Jeg får bare gjøre et godt løp i morgen, sier hun til Retten.

På første skyting ble det fullt hus, men på andre skyting måtte rekruttlandslagsløperen ut i én strafferunde. Det var bedre enn forventet.

–Ja, jeg har egentlig slitt litt på standplass i treningssesongen. Det var artig at det klaffet såpass bra, for det har vært veldig stor variasjon.

Mangler litt

Etter første løp i en ny sesong leter utøverne ofte etter svar på hvordan formen er. For Landheims del var det beroligende at skytingen var såpass bra.

–Jeg fikk litt mer trygghet. Nå gjelder det bare å finne formen i sporet, sier vanligvis raske Landheim.

–Det mangler litt. Jeg er litt treningsmett og mangler overskudd. Det var ikke overraskende, for det er følelsen jeg har gått med i det siste. Håper det går en vei fra nå.

–Det er deilig å være i gang. Det har kriblet den siste måneden, så det var gått å få blåst ut litt, avslutter 24-åringen.

Wierer vant løpet foran Tiril Eckhoff og landskvinne Karin Oberhofer.

Marion Huber Rønning (Tynset) endte på 29.-plass, mens Nina Strømsjordet (Alvdal) og Aina Fossbakken Røsten (Tynset) kom på henholdsvis 51.- og 57.-plass.