Gå til sidens hovedinnhold

Magnus meldte seg på i "VM-kampen"

Artikkelen er over 11 år gammel

Magnus Moholt fra Ålen gikk et meget solid langrenn i helgens mønstringsrenn.

Magnus Moholt leverte den sterkeste lokale søknaden om plass i troppen som reiser til junior-VM i januar, da han vartet opp med en femte- og en niendeplass under langrennsjuniorenes sesongåpning på Sjusjøen. Erik B. Brovold er heller ikke ute av kampen om tur til VM.

Les også saken: Jakter VM-plasser på Sjusjøen

Helgen bød på sesongens første mønstringsrenn for junior-VM i langrenn, som starter 25.januar i tyske Hinterzarten. Løpene gikk av stabelen under fine forhold på Sjusjøen, og både Magnus Moholt fra Ålen og Erik Bergfall Brovold fra Tynset gjorde seg positivt bemerket. Moholt var den sterkeste av de to begge dager.

- Det var først og fremst klassiskdistansen på lørdag jeg hadde siktet meg ut, med et mål om å komme blant topp fem. Det klarte jeg, så da er jeg fornøyd, sier Moholt, som går for å ha sin forse i klassisk stil.

Likevel gjorde han det også skarpt på søndagens sprint i fristil.

- Sprinten gikk ganske bra, og jeg var faktisk ikke så langt unna finalen, sier ålbyggen.

Etter helgens gode resultater er han fortsatt med i kampen om VM-billetter i januar.

- Jeg har som mål å komme til junior-VM og få gå ti kilometer klassisk, og hvis jeg klarer en pallplassering i siste mønstringsrenn før mesterskapet, skal det være mulig. Gjør jeg det like bra da som i helgen, har jeg en god mulighet, mener Moholt.

- Jeg er ikke klar for VM med resultatene fra denne helgen, men jeg er likevel fornøyd med egne resultater. Lørdag hadde jeg som mål å bli blant de fem beste, men det klarte jeg ikke. Jeg har kommet meg veldig i klassisk i år, men det er der jeg fortsatt sliter mest. Avstandsmessig var det langt opp i går, så det er jeg ikke fornøyd med, men ellers synes jeg løpet var jevnt over greit, sier Brovold.

- På sprinten i dag håpet jeg å komme til med finalen, men klarte ikke det etter et uhell med den ene staven i semifinalen. Men sånn er sprint, innimellom er man uheldig, fastslår tynsetingen.

Nå må han levere topp resultater i siste uttaksrenn, for å ha noen sjanse til å komme med i VM-troppen.

- Det er absolutt mulig. Jeg presterte godt for to helger siden også, og jeg håper og tror at det tas litt med i beregningen. I det siste uttaksrennet skal jeg dessuten gå favorittdistansen min. Nå satser jeg på å få til gode treningsøkter i jula, også skal jeg gå bra etter jul, sier en målbevisst Brovold.

Andre og siste mønstringsrenn før verdensmesterskapet arrangeres i Surnadal og Rindal den andre helga på januar.