Forrige søndag vant tynsetingen Erik Nordengen G16-cupen med Rosenborg da Mjøndalen ble nedsablet 5-0 i finalen på Mjøndalen Arena, tidligere kalt Nedre Eiker Stadion.

- En drøm

Bare åtte dager senere kan Fjellregionen få sin andre cupmester. Førstkommende søndag spiller glåmosjenta Marie Mortensen J19-cupfinale for Trondheims-Ørn mot Stabæk.

-Å få spille cupfinale er en drøm som går i oppfyllelse for meg, forteller Marie entusiastisk.

Omskolert til back

Marie spilte juniorfotball for Glåmos/Brekken/Røros før hun sommeren 2012 meldte overgang til den gamle fotballgiganten fra Trondheim. Der har hun hatt en flott utvikling, og spesielt denne sesongen har hun imponert stort.

Hun har spilt 13 kamper fra start og scoret to mål fra sin backposisjon, og har i tillegg fått fem kamper for Trondheims-Ørn 2 i andredivisjon for kvinner.-Jeg ble omskolert fra indreløper til sideback før sesongstart og må innrømme at jeg var veldig spent på hvordan jeg ville takle det. Det har imidlertid gått over all forventning og jeg stortrives i den nye rollen jeg har, forteller hun.

Tatt en kamp av gangen

På sin triumfferd mot finalen har Trondheims-Ørn slått ut det ene laget etter det andre. Mortensen forteller at de hele tiden har tatt en kamp av gangen.

-Vi har ikke på noe tidspunkt hatt som mål å nå cupfinalen. Vi har kun konsentrert oss om neste oppgave, utdyper hun

Tøff motstand

I finalen møter trønderne Stabæk fra Oslos beste vestkant. Mortensen tror på en jevn og tøff batalje, men både håper og tror gultrøyene trekker det lengste strået.

-Stabæk har et sterkt og velfungerende juniorlag. Vi står uten tvil ovenfor en knalltøff oppgave, men vi har troen på oss selv og skal gjøre alt vi kan for å vinne, avslutter hun.