Midt-Norsk samarbeid

SAMARBEID: Ragnhild Dåsnes fra Os og Petter Gullikstad fra Røros gleder seg til å arrangere Midt Norsk Mesterskap i orientering sammen i slutten av august.Foto: Hilde Porsanger

SAMARBEID: Ragnhild Dåsnes fra Os og Petter Gullikstad fra Røros gleder seg til å arrangere Midt Norsk Mesterskap i orientering sammen i slutten av august.Foto: Hilde Porsanger

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Orienteringsgruppene på Røros og Os samarbeider om høstens Midt Norsk Mesterskap i orientering.

DEL

23.-25. august er det klart for Midt Norsk Mesterskap i orientering på både Røros og Os.

– Helga starter med sprint på nytt Røroskart i området ved golfbanen og Kvitsanden. Der blir det høy fart og mye spenning, sier Petter Gullikstad, leder av orienteringsgruppa til Røros idrettslag.

Sprinten går over en distanse på 1,5-3km og har 10-20 poster fordelt på de forskjellige klasene. Løypa er publikumsvennlig med mange passeringspunkter hvor det er mulig for publikum å holde øye med deltakerne i orienteringsløpet.

– Det kommer ikke til å være noen tvil om at det arrangeres orienteringsløp på Røros den fredage, sier Gullikstad.

Samme løype som i VM uttak

Lørdagen er det langdistanse i Nørdalen.

– Terrenget vi da skal løpe i ligner veldig på det terrenget det arrangeres VM i i Italia i 2014, sier Ragnhild Dåsnes, leder av orienteringsgruppa på Os.

Søndagens stafett arrangeres og i Nørdalen. Det blir lagkonkurranse for barn fra 8- 12 år.

Terrenget konkurransene går i skal og brukes til å arrangere VM uttaksløp i 2014.

– Løypene blir stengt for orienteringsløping etter Midt Norsk Mesterskap og da er de stengt helt til VM uttaket i 2014, sier Dåsnes.

Håper på 800 deltakere

Os og Røros orienteringsgrupper har og invitert lag fra Østlandet oppover på orienteringshelg.

– De kan ikke ta medaljer, men de får premier, sier Dåsnes.

De som konkurrerer om titler i Midt Norsken kommer fra Nord- og Sør- Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark fra Nord Østerdalen og nordover.

Dåsnes og Gullikstad håper på 700-800 påmeldte, og med lagledere og følge regner de med rundt 1000 både fastboende og tilreisende rundt arrangementet.

Løpere av høy klasse

– Vi har veldig gode og sterke deltakere i Sør-Trøndelag, og mange av løperne herfra stiller i eliteklassene. NTNU i Trondheim har et veldig godt orienteringsmiljø, sier Gullikstad som mener løpere fra Østlandet får noe å bryne seg på når de kommer opp i august.

– Vi setter pris på at det er Osingene Jon og Peder Aukrust Osmoen som legger løypene for oss selv om de nå løper for NTNU, sier Dåsnes.

Tidlig markedsføring

Arrangørene av Midt Norsk Mesterskap har fått hjelp fra Os kommune til markedsføring av konkurransen.

– Allerede da vi var i Molde i fjor hadde vi fått trykt opp flyers som vi delte ut til de som var der for å markedsføre oss, sier Dåsnes, som bare har fått positive tilbakemeldinger på at det er her i regionen Midt Norsken arrangeres i år.

Reinskinn i premie

For å få folk til å melde seg på tidligst mulig har arrangørene gått ut med en lokkepremie.

– Vi trekker ut to hotellovernattinger blant de som melder seg på før 1. juli. Hver overnatting gjelder to personer, så da er det fire som slipper å ligge i telt, sier Gullikstad.

Av andre premier er det flotte reinskinn fra Stensåsen.

– Vi legger vekt på at de skal huske på hvor de har vært når de drar herfra, ler Dåsnes.

Artikkeltags