Der ble den nye boka "Alavdal, historien om skiløperbygda" lansert av forfatteren sjøl, Thor Gotaas som denne kvelden presenterte sin bok nummer 24 i rekken.

Kveldens glimrende konferansier, Avle Kristen Bjørn ledet det hele der mange av nålevende skiløpere ble behørig presentert.

Under innledningen kunne han slå fast at langrenn er noe mer enn idrett for oss nordmenn, akkurat som fotball er for brasilianerne.

Bjørn kunne opplyse om at siden Alvdal IL har oppretta et minnefond etter avdøde idrettsmenn og kvinner i Alvdal, var det mulig å få til denne bokutgivelsen.

Kveldens mest markante skiløper var Erling Bjørn. Han er født i 1931, men har ingen kongepokal.

- Jeg hadde min karriere fra 1951. Da var jeg 20 år gammel. Nå ser jeg veldig fram til hva denne kvelden vil bringe. Å få tid til å lese boka blir en fornøyelse, sier Erling.

Har du tatt vare på utstyret du brukte?

Ja, det har jeg gjort. Det er gode minner det, sier Erling like før selve programmet startet.

Hvorfor begynte du med langrenn?

- Da Oddmund Jensen kom flyttende hit til Alvdalsbygda fra Nord-Norge, ble jeg inspirert til å trene. Jeg sitter med mange gode minner etter mange harde og lange treningsturer, sammen med Oddmund. Nå er han dessverre gått bort, men minnene varer evig, sier Erling.