Rosenborgs G19 har den siste uken vært i England for å avslutte sesongen med to treningskamper. Der fikk tynsetingen Erik Nordengen (16) og lagkameratene bryne seg på god internasjonal motstand.

Nordengen har hatt en fantastisk sesong for Rosenborg og ble nylig kåret til banens beste spiller i 5-0-seieren mot Mjøndalen i NM-finalen for G16. Sammen med Vegard Erlien, som har besteforeldre fra Tolga, var han denne uken i G19-troppen som reiste til London for å avslutte sesongen med to treningskamper.

Trønderne stod ovenfor en tøff oppgave da de i første kamp møtte Tottenhams G19 (med hele sju aldersbestemte landslagsspillere i startoppstillingen) til dyst på londonlagets splitter nye og luksuriøse treningsanlegg, bare få steinkast fra deres kjente hjemmebane, White Hart Lane. Nordengen fikk en halvtime som innbytter i oppgjøret som skulle vise seg å bli en ellevill affære. Trønderne tok tidlig kommandoen og ledet overraskende 0-2. Da kviknet imidlertid londonlaget til, og på bare få minutter nettet vertene fire ganger og så ut til å kontrollere seieren inn. Rosenborg kom likevel sterkt tilbake og scoret ytterligere to mål mot slutten av kampen, som til slutt endte 4-4.

- At vi snudde 2-4 til 4-4 mot Tottenham, som er et lag av topp internasjonal klasse, viser hvilken styrke og kapasitet som bor i laget vårt, forteller en entusiastisk Nordengen på telefon fra England.

Bare to dager senere møtte trønderne Nike Football Academy, et profesjonelt akademi bestående av usignerte spillere under 20 år. I en jevn kamp, der begge lag vartet opp med flott angrepsfotball, var det RBK som stakk av med seieren. Sammen med Erlien, fikk Nordengen sjansen fra start og takket for tilliten da han kom seg ned til dødlinja og på fremragende vis og la ballen til rette for lagkamerat Andreas Helmersen som enkelt kunne sette inn ledermålet. Få minutter senere doblet trønderne ledelsen, før Nike Football Academy reduserte på overtid i andre omgang.

- Vi møtte et godt lag som var spesielt giftige på kontringer, men jeg synes vi kontrollerte kampen og vant fortjent til slutt. At jeg fikk med meg en målgivende pasning er ekstra gøy, sier Nordengen, som benytter anledningen til å skryte av fasilitetene som møtte laget på turen.

- Det er en liten drøm i seg selv å få spille kamper på disse treningsanleggene, og det er intet mindre enn imponerende hvilket massivt støtteapparat mange av akademilagene i har tilgang på, fortsetter han.

Treningskampene på balløya markerer slutten på en lang sesong for Nordengen og resten av juniorstallen til RBK, som nå vender hjem til en etterlengtet fotballferie. Nordengen beskriver treningskampene i London som en stor opplevelse og har ingen planer om å ligge på latsiden når han kommer hjem.

- For meg personlig har det vært en stor opplevelse å få spille mot så gode lag, og disse kampene viser at vi har et juniorlag i topp internasjonal klasse. Nå skal jeg trene godt på egenhånd frem til vi starter oppkjøringen til neste sesong, avslutter han.