Over 650 løpere påmeldt

Tommelen opp: Orienteringsgruppene i Os og Røros Idrettslag med løpslederne Ragnhild Dåsnes og Petter Gullikstad i spissen og 100 dugnadsarbeidere arrangerer Norges største O-løp denne helga. Foto: Ole Annar Krogh

Tommelen opp: Orienteringsgruppene i Os og Røros Idrettslag med løpslederne Ragnhild Dåsnes og Petter Gullikstad i spissen og 100 dugnadsarbeidere arrangerer Norges største O-løp denne helga. Foto: Ole Annar Krogh

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette blir det største orienteringsarrangementet på omlag 25 år i Fjellregionen, sier løpslederne Ragnhild Dåsnes og Petter Gullikstad fornøyd.

DEL

Fredag starter Midt-Norsk Mesterskap i orientering o-sprint på Røros Golfbane. Lørdag og søndag er Svarthølmoen skytebane i Nørdalen i Os arena for langdistanseløypene.

Gedigent arrangement

– Vi har i dag 650 påmeldte løpere både lørdag og søndag fra 10-årsalderen til og med 85 år. Vi vet de to Aukrust Osmoen-brødrene Jon og Peder, skal ha mye av æren for at deltakerantallet er blitt så høyt. Likeså er vi arrangørene evig takknemlig for den enorme innsatsen disse gutta har lagt ned for at dette arrangementet skjer. Vi har et o-terreng som mange misunner oss. Derfor er dette en stor begivenhet for oss som arrangører, sier den ene av løpslederne, Ragnhild Dåsnes.

Samler kremen

– Hit kommer fire av seks ferske norgesmestre i orientering. Det er Ulf Forseth Indgård (H-21) fra Frol OK, som stakk av med NM-tittelen på Ultra lang. Dag Lofthus (H 19-20) fra Hamar OK, fersk norgesmester også han, Jorun Kvakland (D 19-20) fra Freidig i Trondheim som ble norgesmester NM-Ultra lang og Anders Sølberg (H 17-18) sier den andre løpslederen Petter Gullikstad.

Foruten norgesmestrene finner vi O-dronninga Marit Fasting som avgjorde årets VM-stafett for damer i Finland nylig.

– Hanne Sandstad som er i 40-års alderen og løper i D-21 er ei usedvanlig sprek dame som kommer. Magne Dæhli som løp inn til en sterk 5. plass i VM kommer sammen med verdensmester Olav Lundanes, sier en oppglødd Gullikstad som håper publikum erkjenner sin besøkelsestid og får oppleve de siste vikingers egen idrett, enten på Røros, eller ved Svarthølmoen i Os.

Viktig generalprøve

– Vi vet at neste år er det uttaksløp til VM i skogene her. Derfor har nok mange eliteløpere tenkt å utprøve terrengene her, allerede i år, sier Gullikstad.

Arrangementene er ikke av de mest kostbare slaget innen dagens idretter.

– Vi har et budsjett på 300 tusen kroner og nøkterne premier som viser at det går an å ha det trivelig med O-idretten. Inntektene baseres på kaffesalg og middag, sammen med påmeldingsavgiftene, sier Gullikstad som sjøl kan å bruke kompasset.

– Utenom de 20.000 kronene i støtte fra Os kommune, som er det største enkeltbidraget, har vi fått økonomisk støtte fra en rekke bedrifter, sier Dåsnes ivrig og garanterer finvær hele helga.

Artikkeltags