Pangstart for o-løperne

Ivrige orienteringsløpere legger inn sluttspurten på oppløpet på Røros. Fra venstre; Mari Gullbrekken Schjølberg, Tynset, Malin Sandstad, Freidig, Gøril Eide, Byåsen og Sissel Bolstad, Tynset.

Ivrige orienteringsløpere legger inn sluttspurten på oppløpet på Røros. Fra venstre; Mari Gullbrekken Schjølberg, Tynset, Malin Sandstad, Freidig, Gøril Eide, Byåsen og Sissel Bolstad, Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Midt-Norsk Mesterskap er igang - sprinten er gjennomført under perfekte forhold.

DEL

Det omfattende orienteringsmesterskapet som i helga går av stabelen i Røros og Os, hadde sin åpningsdistanse ved Kvitsanden fredag kveld. I topp sommervær fikk de omlag 600 deltakerne i Midt-Norsk Mesterskap en "flying start" på o-løpene.

- Alt har så langt gått etter planen, og nå har vi "satt standarden", sier løpsleder Petter Gullikstad i Røros IL - som videre sender hovedansvaret for arrangementet over til Os.

- Likefullt er det slik at vi er sammen om arrangementet, og staben fra Røros hjelper til også på Os, på samme måte som vi har fått hjelp fra osingene her i kveld, sier Gullikstad.

Løpslegger Terje Schjølberg registrerer av løypa fredag nok skilte mer enn arrangørene hadde forutsett.

- Ja, det er spesielt det siste partiet med jevn stigning og løssand, som er ganske tungt og krevende, sier han.

I klasse H21 ble det favorittseier til landslagsløper Magne Dæhli fra Løten og Halden.

O-arenaen ved Kvitsanden rigges nå ned, før mye av utstyret fraktes til Os og skytterbanen på Svarthølmoen der langdistansene gjennomføres i morgen. Det midt-norske mesterskapet avsluttes med stafetter søndag, også det på Os.

Artikkeltags