Selv med en rørosing på laget, var trønderne sjanseløse mot et Røros-lag som imponerte stort og vant 35-19.

Etter en knirkefri start på sesongen, der all motstand ble feid av banen i de to første kampene, har rørosdamene slitt den siste tiden. Et knepent tap mot Trondheims-laget Sjetne ble fulgt opp med et forsmedelig tap i aller siste sekund mot argeste lokalrival, Tynset.

Tilbake på vinnersporet

Søndag formiddag slo imidlertid revansjesugne rørosdamer kraftig tilbake og nedsablet et Flå-lag 35-19 med rørosingen Marianne Røsten på laget.

– Etter to strake tap og null poeng i bagasjen var det viktig å komme tilbake på vinnersporet idag, konstaterte trener Goran Kovacic i sekundene etter kampslutt.

Ut av startblokkene

Røros åpnet kampen klart best, og før gjestene pirket inn sitt første mål for dagen, hadde rørosingene allerede plassert sju baller i nettet bak bortelagets keeper. Ledelsen vokste seg større i løpet av omgangen, og til pause var stillingen 18-6.

– I første omgang er vi tilbake på det nivået vi ønsker å være og legger grunnlaget for resten av kampen, forteller Kovacic.

Kontrollerer inn

Selv om pausepraten utvilsomt gjorde godt for gjestene som kom på banen som et mye bedre lag etter hvilen, var det klasseforskjell også i andre omgang. Anført av storscorer Ingrid Opdal, som noterte seg for imponerende 13 fulltreffere (ni av dem før pause), rant målene inn mot slutten av kampen. Da sluttsignalet lød etter seksti minutter, viste resultattavla hele 35-19 i favør av vertene.

– I dag var tempoet i spillet vårt strålende, og vi spilte veldig fin håndball. Spesielt før pause var vi veldig gode, og selv om vi slapp oss litt ned i andre omgang, noe som skjer litt naturlig, synes jeg vi leverte årsbeste, forklarer Kovacic

Kollektiv kraft

På spørsmål om hvor stor betydning storscorer Ingrid Opdal har for laget, svarer Kovacic følgende.

– Ingrid er motoren i laget vårt, og har utvilsomt potensial til å bli en spiller i verdensklasse. Men vi har en kollektiv kraft i spillergruppa der alle jobber hardt for hverandre og bidrar til suksess.

– Vi har fremdeles en del å gå på og skal jobbe knallhardt i tiden som kommer for å bli enda bedre, avslutter han.

Tynset vant også

Av reisemessige årsaker kjørte Flå 2 direkte til Tynset etter kampslutt for å spille der. Der viste Tynset sin karakterstyrke, og vant til slutt komfortabelt 28-16.

Røros spilte nok en kamp søndag ettermiddag, og tok to nye poeng da de slo Støren/Trønder Lyn/Lundamo 2/Hovin 21-15.