Det snødde tett onsdag kveld da ivrige skiskyttere fra Os og Røros gjennomførte trening ved Hummelfjell TOS-arena.

Snøen som kom var helt naturlig, men rundt arenaen står snøproduksjonsutstyret og venter på noen flere kuldegrader. Og på idrettslagets kontor på Os, sitter daglig leder Inge Morten Smedås, og ser at snølotteriet er godt i gang. Lotteriet skal sørge for delfinansiering av kunstsnøproduksjonen.

- Vi har solgt 50 andeler og ser at det er en bra start, men vi kunne jo gjerne sett at enda flere var solgt, sier Smedås.

Det trengs tilsammen 200.000 kroner til produksjon av kunstsnø i løypene i Hummelfjell. Halvparten håper de å få inn gjennom snølotteriet.

Smedås fortalte tidligere til Retten at dette blir et lotteri uten lodder, men der folk kan kjøpe andeler.

– I løpet av lotteriet trekker vi gevinster fem ganger. Vi har satt opp mellomtrekninger når vi når bestemte punkt i løypa - og så tar vi hovedtrekningen med hovedgevinsten når alle 500 andelene er solgt. Hver andel koster 300 kroner, informerte Smedås.

Trenger 100.000

For 14 dager siden fikk alle osinger invitasjonen til å bli med i lotteriet via brev i posten.

– Det betyr sjølsagt ikke at det kun er osinger som kan være med - det kan alle uansett hvor de måtte befinne seg i verden. Det eneste de trenger å gjøre er å sette inn et beløp tilsvarende det antall andeler de vil kjøpe på følgende konto: 1885 22 05950 - merke innbetalingen med dato, navn og antall andeler. Da blir du med på trekningen, fortalte Smedås.

Halvparten av summen som kreves for å lage kunstsnø på arenaen og i løypene, har Os IL etter overskuddet fra Norgescuparrangementet i fjor. Resten håper og tror de lotteriet kan finansiere.

100.000 i fjor

I fjor arrangerte de en snøstafett for å få inn penger til snøproduksjon - det innbrakte 100.000, og Smedås håper lotteriinteressen er såpass stor at den kan gi tilsvarende sum i år.

Smedås håper at både privatpersoner, bedrifter og organisasjoner vil sette andelspengene inn på lotterikontoen.

– Da er de med på å sikre gode treningsforhold og fine skiopplevelser på TOS Arena i Hummelfjell, sier han.