Solan soper inn penger

Leder i Solan Gundersen Vinterleker, Per Lien

Leder i Solan Gundersen Vinterleker, Per Lien Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Solan Gundersen Vinterleker feirer 10 år i helga.. Og det er 10 år med et arrangement som har gitt flere hundre tusen kroner i klubbkassa til Alvdal idrettslag.

De siste årene har arrangør av Solan Gundersen Vinterleker, Alvdal IL, sittet igjen med 100.000 kroner i overskudd etter endt arrangement.

– De første årene fikk vi ikke så mye overskudd, men det er ingen tvil om at arrangementet har gitt et viktig tilskudd til klubbkassa, sier Per Lien som har vært leder for arrangementet i alle årene Solan Gundersen Vinterleker har blitt arrangert. Overskuddet etter årets arrangement regnes heller ikke til å bli som i de senere årene på grunn av at Hovedlandsrennet på Savalen og Solan Gundersens Vinterleker samarbeider om sponsormidler i regionen.

Årets arrangement starter som vanlig med prøvehopping på fredag ettermiddag. Offisiell åpning skjer naturlig nok i Solans egen hule, Aukrustsenteret, med innlagt flaskehopprenn fredag kveld. Lørdag er det kombinert hopprenn, treningsomganger for spesielt hopp, og kombinert langrenn på Steimoegga. Søndag er det spesielt hopprenn. Solan Gundersen Vinterleker er landsrennet for hopp og kombinert i aldersgruppen 13-14 år. Men i år, også med en mindre nyhet.

Rekrutteringen for både hopp og kombinert er dalende på landsbasis. Det har også deltakerantallet i Solan Gundersen vist i de ti årene hvor det er blitt arrangert på Alvdal. Det ønsker skiforbundet å rette på, ved også å la 12-åringene delta i Solan Gundersen Vinterleker.

– At 12-åringene blir med er nytt av året. Vi fikk en forespørsel fra forbundet om vi også kunne ta inn 12-årsklassen, og det sa vi ja til, sier Lien.

Artikkeltags