Han fornekter seg ikke. Når skia er preparert, uansett vær, skispor og stavtakforhold, følger vinneren av årets Narkut, Lars Gløtvold fra Narjordet i Os nesten hvem som helst i lokale turrenn. Det vet de som har forsøkt å holde han bak seg.

Tirsdag tuktet han alle ungfolene, som forsøkte å måle sine krefter med han.

Ikke første linje

– De er ikke gamle nok enda, sier Lars.

På startstreken stilte han seg ikke på første linje, men når fem kilometer av den 20 kilometer lange løypa var unnagjort, lå Lars på en kontrollert tredjeplass.

– Det var ikke hardt nok tråkka i løypa på forhånd, slik at stavtakene satt. Da gjelder det å lure seg litt fram og ikke trykke for hardt til, den teknikken har jeg lært meg, sier vinneren som i dag tok sin tredje totalseier.

– Den forrige er nok fra mer enn 30 år siden, sier han og innrømmer han hadde kjempeski på dagens føre.

Sterk kvinneseier

Aursundjenta Synnøve Mortensen gikk også et kjempeløp.

Totalvinner Lars Gløtvold vant på tiden 0.59.26, hele ett minutt og 17 sekunder foran den utflytta tufsingdølen Rolf Bakken.

Synnøve fikk slutttiden 1.04.30 og var nesten ett kvarter foran nummer to i sin klasse. Hennes tid holdt til en klar 6. plass i årets Narkut.

Steffen S. Sæter fra Narjordet, vant 12-16 årsklassen foran sin yngre bror, Jørgen, på tiden 1.05.37, Jørgen gikk veldig sterkt på 1.08.39. Pappa Kjetil Sæter lå sterkt an ved passering Kvilvangen, han fikk tiden 1.03.25.

Noen valgte å stake på skøyteski, det var kanskje ikke det lureste valget i årets Narkut på grunn av løse stavtak.