Gå til sidens hovedinnhold

Suverent NM-gull
til Therese Johaug

Artikkelen er over 16 år gammel

MOLDE: - Det var dette jeg innerst inne hadde håpet, men ikke våget å tro på.

Det siser gull-vinner Therese Johaug etter åpningsdistansen i årets junior-NM i langrenn. Med mor og far til stede i løypene, formelig knuste hun konkurrentene. Døtrene til vår ferske VM-vinner Hilde Gjermundshaug Pedersen, Ida og Eli, måtte for eksempel nøye seg med plassene 3 og 4, nesten et halvt minutt etter supertalentet fra Dalsbygda.

Ikke favorittdistanse

På tross av gårsdagens utklassingsseier er hun slett ikke sikker på at 7,5 kilometer klassisk kan kalles favorittdistansen.

- Nei, selv om det gikk vanvittig bra i dag, regner jeg med å ha like store sjanser i fristil. Den ene norgescupseieren jeg har i vinter, kom tross alt på skøyting, påpeker gulljenta, som naturlig nok er optimist når det gjelder resten av mesterskapet; klassisk sprint i morgen, fem kilometer fristil på lørdag og avsluttende stafett på søndag.

- Akkurat når det gjelder sprinten er jeg litt usikker, men jeg ser skikkelig fram til fristilsløpet på lørdag, sier Therese.

- Er gull-løpet det beste du noensinne har gjort i skisporet?

- Ja, i i hvert fall om en bare seg på plasseringen. Når det gjelder å gå fort og godt på ski, tror jeg kanskje at jeg har gått like bra før. Egentlig var det tungt i dag.

Nervøs

- Du vinner med 16 sekunder og sier at det gikk tungt?

- Jeg var forferdelig nervøs før start, og maste ganske mye i begynnelsen av løpet. Det viste også den ene sekunderingen jeg fikk underveis. Etter fem kilometer ledet jeg med bare 3 -4 sekunder. Det var først på slutten jeg fikk flyt og fart over løpet. At seiersmarginen skulle bli såpass stor som 16 sekunder, var en stor, men ikke mindre gledelig overraskelse, sier dalsbygdjenta.

Hun er snar med å dele triumfen med flere.

- For det første hadde jeg utrolig gode ski - så en takk til smørerne. Og kan jeg hekte på nok en takk?

- Ja, vær så god.

- Den går til Maja (Maj-Helen Nymoen), som har vært en svært viktig inspirator og støttespiller denne sesongen.

Sportslig leder i skiguppa på Tynset, Olav Grindflek, satt som meddommer i retten i går, og visste ikke om Thereses triumf før vi ringte ham.

- Jøss, det var gledelig. Og 16 sekunders margin til nestemann - det er sterkt. Jeg tror faktisk vi må tilbake til tidlig 90-tall siden sist NM-gull til Tynset. Det er bare å gratulere Therese så mye, sier Grindflek