Gå til sidens hovedinnhold

Vil løfte Tynset enda høyere

Artikkelen er over 9 år gammel

Ole Kristian Sagbakken har sagt ja til å fortsette som Tynset-trener et år til. Nå letes det etter en hjelpetrener etter at Christian Eidsvåg vil avslutte sin trenerfunksjon.

- Jeg håper at Christian fortsetter som spiller, men det er ikke avklart. Poenget er at hele spillergruppa, borsett fra Christian Eidsvåg, er klar for å satse for fullt et år til. Vi hadde spillermøte sist søndag, og det var et sterkt ønske at jeg fortsatte som trener. Jeg har gått noen runder med meg sjøl og havnet på ja. Jeg har også fått et tilbud om trenerjobb i en annen klubb, sier Ole Kristian Sagbakken.

Sportsjournalist

Han er til daglig sportsjournalist i Adresseavisen i Trondheim, og følger for øvrig Rosenborg på nært hold.

- Jeg har fått veldig gode arbeidsbetingelser i Adressa i forhold til min trenerjobb. Men jeg er helt avhengig av å ha hjelpere som kan lede treninger på Tynset. Jeg har ledet treningene for den delen av spillergruppa som har vært i Trondheim, sier Ole Kristian Sagbakken.

Sportslig leder Bent Kvisle, assistenttrener Knut Brovold og oppmann Bjørn Hermann Røe er tre andre sentrale i trener- og lederteamet. Sagbakken sier at Christian Eidsvågs etterfølger kan være på plass ganske raskt.

Alle vil satse

- Under spillermøtet var alle tydelig på at de vil satse. Erlend Enget har begynt i Forsvaret i Oslo, men han blir trolig med utover vinteren. Vi har en rekke lovende 17-åringer som vil utvikle seg videre, eksempelvis Magnus Hagen, Torgeir Morønning Nybø, Ole Erik Midtskogen og Vebjørn Strypet. Samtidig må vi forsterke stallen. Dersom Christian Eidsvåg legger opp, må vi ha forsterkninger på midtbanen, men det gjelder over hele laget. Vi ser på Strindheim, som vinner serien høst. De har 20 jevne spillere, og da gjør det ikke så mye at det oppstår et par skader, sier Ole Kristian Sagbakken.

Opprykk neste

- Betyr det at dere vil satse på opprykk neste år?

- Jeg vil ikke snakke om opprykk, men at vi skal bli bedre. Neste år blir serien minst like hard som i år. Poenget er at vi skal bite i fra oss.

- Hvilke forsterkninger er aktuelle?

- Det er det litt for tidlig å snakke om, men vi har enkelte i kikkerten.

Svært fornøyd sportslig leder

Bent Kvisle er sportslig leder i fotballgruppa, og han er svært godt fornøyd med at Ole Kristian Sagbakken fortsetter som trener.

- Vi har jobbet lenge med dette prosjektet. Nå er fire av fem roller på plass. Vi har bygd opp en sportslig plattform med seniora-lag, senior b-lag, junior- og guttelag. Vi har ingen tradisjon eller økonomi til å hente inn spillere, sier Bent Kvisle