1,2 millioner til regionen

Daglig leder i Tolga Idrettslag, Trond V.Lund, og de andre ildsjelene tar snart av fra hoppkanten i pur glede.

Daglig leder i Tolga Idrettslag, Trond V.Lund, og de andre ildsjelene tar snart av fra hoppkanten i pur glede. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Trond Lund i Tolga Il jubler for Extrakroner, sammen med osinger bak sansehage og forskere ved Røros Rehabilitering.

DEL

I dag deler Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering ut penger til 551 prosjekter over hele landet.

Hoppanlegget på Tolga, sansehagen på Os, samt to prosjekter ved Røros Rehabilitering, er på lista over prosjektsøknader som har fått ja på sin søknad om midler.

Hopp- og skilekanlegget i Hamran er kommet med i tildelingen etter søknad fra Norges idrettsforbund og olympisk og paralympisk komité.

De får 223.000 kroner til gå til å bygge gangveg som gjør det mulig å komme til toppen av det nye hoppanlegget. Det skal innebære en stigning på 55 høydemeter, til et flott utsiktspunkt over Tolga sentrum.

- Dette er en med på å sikre grunnlag for breddeaktiviteten i hopp- og skilekanlegget vårt, sier en meget glad og fornøyd Trond Vilhelm Lund, leder i Tolga Idrettslag, som ønsker seg aktivitet og lek året rundt.

Til sansehage og rehab

Verjåtunet terapi- og aktivitetshage får 210.000 kroner etter søknad fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Det er Finn Hval som er prosjektleder for etableringen av uteområdet, som skal gi økt livskvalitet gjennom trivsel aktivitet, gode opplevelser og sansestimulering.

Fra potten i Sør-Trøndelag tildeles Kreftforeningen 100.000 kroner til prosjekt ved Røros Rehabilitering. Jon Arne Sandmæl står oppført som leder for et prosjekt som omhandler fysisk aktivitet for kreftpasienter, og hvorvidt en tettere oppfølging i hjemkommunene kan føre til å opprettholde aktivitetsnivå.

Ved Røros Rehabilitering var det flere som fant grunn til å feire. Da tildelingen av landsmidler ble kjent, viste det seg at de også har fått midler til et 3-årig forskningsprosjekt på trening som behandling.

Trening som behandling

- Prosjektet er et samarbeid mellom Feiringklinikken, Krokeide rehabilitering og oss. Tema er optimal treningsintensitet ved diastolisk hjertesvikt, og prosjektet er knyttet til multisenterstudiet OPTIM-EX som ledes av Cardiac Exercise Research Group (CERG) ved NTNU, opplyser Christina Wikstrøm Hilmarsen, forsknings- og utviklingskoordinator ved Røros Rehabilitering.

– Dette prosjektet er helt i front internasjonalt og vil bidra med et kunnskapsløft om trening som behandling. Diastolisk hjertesvikt innebærer at hjertet fylles dårligere, og at det dermed blir mindre blod å pumpe ut i kroppen. Vi håper å være i gang med å inkludere pasienter til prosjektet i løpet av første halvår 2014. Prosjektet vil være i tillegg til de rehabiliteringstilbudene vi allerede har i dag, sier Wikstrøm Hilmarsen

Det deles totalt ut 230 millioner kroner av overskuddet fra tv-spillet Extra.

Pengene går til frivillige organisasjoner som jobber med helse, og fordeles likt mellom prosjekter innen forebyggende helsearbeid, rehabilitering og brukernær forskning.

Artikkeltags