30 ansatte frykter for jobben

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Ansatte ved den psykiatriske døgnenheten i Haltdalen er redde for at arbeidsplassene deres snart kan forsvinne.

DEL

- Dette kan være starten på slutten for hele enheten og arbeidsplassene våre, sier tillitsvalgte ved DPS i Haltdalen, Lusie Hilmo, May Karin Engesvoll og Ingvild Ranøien Engen til Adresseavisen.

Kan bli innsparinger

Bakgrunnen for bekymringen er innsparinger ved St. Olavs hospital. I løpet av morgendagen skal styret ved hospitalet ta stilling til ”omstillingskrav 2012”, hvor det heter at kraftige innsparinger må til for å unngå underskudd.

Et av tiltakene som vurderes er å redusere antall døgnpsykiatriske enheter, og de ansatte i Haltdalen frykter at nettopp deres senter vil være utsatt dersom forslaget blir vedtatt. DPS i Haltdalen er den eneste enheten som ligger ute i distriktet, og det er også den minste av de i alt fem.

- En slik nedleggelse vil få alvorlige konsekvenser for våre pasienter, som kommer til å få et mye dårligere helsetilbud dersom de må flyttes til en av de to enhetene i Trondheim eller til Orkdal, sier Hilmo til Adresseavisen.

DPS i Haltdalen betjener i dag både Røros, Holtålen, Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal.

Ordføreren vil kjempe

Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås, sier til Adressa at han vil kjempe med nebb og klør for å unngå en eventuell nedleggelse av enheten i Haltdalen.

- Vi har så vidt over 2000 innbyggere i kommunen, og dersom disse arbeidsplassene forsvinner frykter vi at mange velger å flytte herfra fordi de fleste familier i dag er basert på at både mann og kone arbeider.

Artikkeltags